Informacije o našem radu

Igramo se Skupštine – izmena programa zbog nedovoljno sredstava za reprezentaciju

Pripremajući se za 10. sednicu Skupštine grada, odbornici Grupe građana „Grad za sve nas“ uočili su neozbiljnu izmenu u Programu rada biblioteke „Gligorije Vozarević “ .

Izmena koja je stavljena pred Odbornike je, verovali ili ne, za potrebe reprezentacije?!
Po ovoj tački, za govornicu je izašao naš odbornik Miroslav Jovanović:


“ 22 januara usvojen je Program rada Biblioteke „Gligorije Vozarević“, a već 15 aprila se traži izmena. Ako postoji potreba da se za ovako kratko vreme menja, zaključuje se da program nije napravljen kvalitetno. Hoćete li nas svaku Skupštinu zatrpavati izmenama programa rada javnih preduzeća i ustanova?
Ovakve stvari se dešavaju jer se planovi u najvećem broju slučajeva prepišu od prošle godine i pošalju Skupštini na usvajanje. Podsetiću da se tako skoro desilo da je pred Skupštinu stigao Program iz 2018. godine.
Vraćam se na priču od prošle Skupštine – očigledno da je najveći ili jedan od najvećih problema vladajuće koalicije nestručnost kadra i to se više ne može sakriti. Tu pre svega mislim na funkcionere, načelnike, direktore i šefove. Obični radnici po gradskim upravama, javnim preduzećima i ustanovama su stručniji od rukovodećeg kadra tih firmi.

Nikako da shvatite da najbolji i najstručniji treba da vode firme, a ne najposlušniji i oni koji skupe najviše sigurnih, kapilarnih ili kojih već glasova. Inače, sama izmena Programa je uvećanje reprezentacije za 49.000 dinara. Žao mi je sto resorni načelnik nije tu kao i obično, da ga pitam da li je uopšte upoznat sa ovom izmenom i ako jeste kako je moguće da tako nešto dozvoli. Pa, hoćete li menjati Programe rada i za 1.000 dinara? Ako vam je cilj da obezvredite rad institucija i same Skupštine na dobrom ste putu.“
Oslobađanje medija, zaglavljenih u jednoumlju autokratskog režima, koji ćute o pitanjima koja muče naše sugrađane, predstavlja jedan od naših glavnih programskih ciljeva, a dok se to ne desi, mi nastavljamo da vas o našem radu i borbi detaljno informišemo. Nadajući se danima kada će prenosi skupštine biti vidljivi i dostupni svim našim sugrađanima, pratite nas na našoj stranici https://gradzasvenas.rs/“

Leave a Response