Информације о нашем раду

Budžetsko – sportske nevolje našeg grada

Pripremajući se za 9. sednicu Skupštine grada, uvidom u izveštaje gradske Uprave za sport i kulturu, odbornici Grupe građana „Grad za sve nas“ uočili su ekstremno netransparentnu raspodelu, izuzetno velikih budžetskih sredstava. Upravo ta bahatost prema novcu, koji naši građani odvajaju za sport , bila je tema našeg odbornika Aleksandra Umetića:

“Na šta liči ovaj izveštaj vezan za sport? Više od polovine izveštaja predstavlja rezultate sa gradskih takmičenja, detaljno smo upućeni u pojedinačne i ekipne rezultate, znamo rezultat rukometnog finala, samo nam još nisu pojedinačnu statistiku dostavili. Lepo je da se javnost upozna sa uspesima učenika i njihovim postignućima. Ali to nije tema za Skupštinu. Nas ovde interesuje:
-podrška lokalnim sportskim organizacijama, udruženjima i savezima 159 368 613 dinara
-dotacije sportskim organizacijama iz oblasti sporta 70 510 000 dinara
-dotacije sportskim organizacijama Sportski savez grada 85 059 104 dinara

Ove tri stavke 315 000 000 dinara!!!
Mi pitamo gde je završio novac, po kojim kriterijumima je deljen, toga nema u izveštaju! Kako je moguće da najneuspešniji sportski kolektiv u poslednjih pet godina u Sremskoj Mitrovici, FK Radnički dobije najviše sredstava? Pretprošle godine političkom odlukom proširena liga da oni opstanu, prošle godine sa 11. mesta kupili plasman u Prvu ligu, sad su 16. od 18. ekipa. Imaju 25 igrača sa strane, trenera, upravu sa strane. Koji je interes građana Sremske Mitrovice u svemu tome?
Ovde u izveštaju nema, koliko je ko sredstava dobio, kojim su se načelima vodili u Gradskoj upravi prilikom raspodele sredstava, te odgovore nismo dobili.
A nećemo ih ni dobiti, jer ni načelnik, ni 18 zaposlenih ništa ne odlučuju, ništa se ne pitaju, odlučuje samo jedan čovek – njihov politički šef, bez njega ni o jednom jedinom dinaru ne mogu da donesu odluku.
Zato što su kriterijumi za dodelu broja obezbeđenih kapilarnih glasova za SNS, broj posećenih mitinga, zato nam je sport tu gde jeste, zato smo uspešne sportske kolektive i klubove pogasili, jer nisu politički rentabilni, a sve ostale stavili u službu stranke.”

Oslobađanje medija, zaglavljenih u jednoumlju autokratskog režima, koji ćute o pitanjima koja muče naše sugrađane, predstavlja jedan od naših glavnih programskih ciljeva, a dok se to ne desi, mi nastavljamo da vas o našem radu i borbi detaljno informišemo. Nadajući se danima kada će prenosi skupštine biti vidljivi i dostupni svim našim sugrađanima, pratite nas na našoj stranici https://gradzasvenas.rs/

Leave a Response