Informacije o našem radu

DA LI JE KORONA SPREČILA PLJAČKU BUDŽETA?

Motivisani da i na ovoj sednici Skupštine grada, svojim nastupima probude savest vladajuće većine i da se agonija od “mali million nepravdi” već jednom zaustavi, odbornici naše Grupe građana ne posustaju u borbi za sprečavanje zloupotrebe budžeta.
I dok deca zapinju u fiskulturnim salama iz doba SFRJ, kojima fali ne samo oprema nego i zdravi podovi (ako su te sreće da salu uopšte imaju), a njihovi roditelji važu svaku jagodu na pijaci, naš grad i naša deca su pod okupacijom onih koji su u 2020. godini planirali da za nagrade svojim zaposlenima izdvoje 6 miliona dinara!!! Na tu temu je govorila naša odbornica Nataša Zec:

“Usvajamo nacrt odluke o završnom računu budžeta grada, u kom je jedino izvesno da smo u turbulentnoj i izazovnoj 2020. godini izdvajanja za razna sportska udruženja i klubove, kao i za nevladine organizacije ostvarili u potpunosti i po planu!!! Mi treba da poverujemo da je 160 miliona dinara ili 1.3 miliona eura (a najviše za najrazvijeniji sport – fudbal) naših para potrošeno racionalno i na osnovu programa tih udruženja i klubova??? U godini pandemije, zaključavanja, zabrane takmičenja, nezavršenih liga i planiranih turnira???
Da mi gradjani živimo u nekom paralelnom svetu od onog koji nam ovde vladajuća većina predstavlja, govori i činjenica da je kabinet gradonačelnika imao plan da u 2020. potroši 6 miliona dinara za nagrade zaposlenima (ostvareno je samo 1. 2 miliona te zamisli), pa se pitamo da nije bilo korone i da je godina bila regularna, koga bi MI to nagradili od načelnika, pomoćnika, raznih zamenika, a da nisu već nagrađeni PLATAMA???!
Možda da izdržimo jednu godinu BEZ nagrada, a uradimo pod u fiskulturnoj sali Bajićeve škole!!!?
Ili da shvatimo da je iluzorno graditi školu koja ima dva ili najvise 3 odeljenja prvaka, a pre samo jedne decenije je bilo 4 ili 5! Svaki takav SUFICIT u budžetu, na duge staze je DEFICIT za sve nas!”

Oslobađanje medija, zaglavljenih u jednoumlju autokratskog režima, koji ćute o pitanjima koja muče naše sugrađane, predstavlja jedan od naših glavnih programskih ciljeva, a dok se to ne desi, mi nastavljamo da vas o našem radu i borbi detaljno informišemo. Nadajući se danima kada će prenosi skupštine biti vidljivi i dostupni svim našim sugrađanima, pratite nas na našoj stranici https://gradzasvenas.rs/

Leave a Response