Informacije o našem radu

Inicijativa „Stop prinudnim izvršenjima u Sremskoj Mitrovici „

1.3kviews

Neredovno plaćanje računa javnim preduzećima (voda, komunalije, električna energija…) pogrešno knjiženje, netačan obračun ukupnih dugova, nepostojeći dug, odstupanje od uslova kvaliteta pružene usluge, plaćanje usluge i kada se ona ne pruža, zastarelo potraživanje…sve su ovo preduslovi da nam jednog (ne tako sunčanog) dana na vrata zakuca javni izvršitelj.

Građani s pravom pitaju, šta sad?
Kako rešiti problem i osloboditi se čvrstog zagrljaja javnog izvršitelja?

Ovim povodom na šestoj sednici Skupštine grada odbornik grupe građana “Grad za sve nas” Miloš Milenović obratio se prisutnima inicijativom:

“Uzimajući u obzir situaciju povodom Covid pandemije i ekonomsku situaciju u zemlji i gradu, hteo bih da predložim gradskim vlastima i svim gradskim javnim preduzećima da ne šalju dugovanja građana i malih preduzetnika na izvršenja, izvršiteljima kojima je na predlog javnih preduzeća, omogućena legalna pljačka građana !

Mora se naći način da se razgovara sa građanima i da se nađu kompromisna rešenja, pa da se spram mogućnosti ponude odložena plaćanja, reprogrami i slični modeli.

Plaćamo komunalne račune kao u razvijenim zapadnim zemljama.

Administracije imate više nego dovoljno, dakle idite i dogovarajte.
Zarade građana miruju, a obaveze i računi rastu u sred pandemije.
Dobrim delom gradska javna preduzeća povećavaju namete građanima koji više nisu u mogućnosti da servisiraju sve obaveze.
Ovakvim vašim potezima građane Mitrovice stavljate u mat poziciju!
Kod jednog dela građana primanja su smanjena, opet neki su ostali bez posla, pa vas pitam gde je tu pomoć i solidarnost?
Svi mi moramo stati iza ovih ljudi da bi se zaustavila javna preduzeća koja pokreću izvršenja u današnje vreme i to u sred pandemije.
Ujedno sa ove govornice izražavam svoju podršku združenoj akciji „Krov nad glavom“ koja se bori na strani građana protiv izvršiteljske mafije
.” https://www.facebook.com/zakrovnadglavom/

 
Nastupima u Skupštini, koji su uskraćeni za prenos na lokalnim televizijama(šta to sve vladajuća većina krije od očiju javnosti videli smo u prethodnih šest skupštinskih zasedanja), nastavljamo borbu za socijalnu pravdu i veća prava svih građana. Dok se mediji ne oslobode “za sve nas” tražimo alternativne načine i nastavljamo redovno da vas informišemo o radu Grupe građana na sajtu  https://gradzasvenas.rs/

Leave a Response