Informacije o našem radu

Johan Gerlinger ipak izabran za počasnog građanina Sremske Mitrovice!

2.6kviews

Na predlog građanina Branislava Nedimovića, Johan Gerlinger izabran je za počasnog građanina Sremske Mitrovice!

Za ovaj predlog glasali su odbornici SNS-a, SPS-a i Mitrovačke Alternative.
Naša grupa građana „Grad za sve nas“ glasala je protiv ovog predloga.

Za reč se javio naš odbornik Miloš Milenović sa pitanjima šta je to konkretno Gerlinger uradio za naš grad osim što je pokrenuo sopstveni biznis.
Po saznanjima koja imamo Mitros mu je prodat za 800.000€, a najmanja tržišna cena je bila 3.000.000€!

Uz to grad je obezbedio kompletnu infrastrukturu besplatno, takođe subvencionisani su sa desetinama miliona eura, naših para.
Umesto dotičnog, predložio je ispred naše grupe, Nikolu Hajdina, graditelja i projektanta mosta sv. Irineja, koji se nalazi i na samom grbu grada !
Bilo bi dobro umesto predloženog da nekog od veterana izaberemo za počasnog građanina, oni to sigurno zaslužuju !

Po ovoj tački govorio je i odbornik Uroš Vozarević, postavljajući pitanje, šta je konkretno uradio Gerlinger, osim što je podržavao Aleksandra Vučića i politiku SNS-a i o tome javno govorio na njihovim mitinzima!

Takođe se i odbornik, doktor Stevan Orelj javio za reč, rekavši da postoji mnogo naših ljudi koji mnogo više zaslužuju zvanje počasnog građanina. Na primer, Nikola Hajdin, akademik i predsednik Sanu-a, glumac Petar Kralj, reditelj Petar Zec, Siniša Kovačević i drugi…

Naša grupa građana nije protiv investitora, ali jeste protiv toga da neko ko nema moralne kvalitete, postane počasni građanin našeg grada.

Leave a Response