+381641111253 gradzasvenas@gmail.com
понедељак, 11 децембра, 2023
Остале вести

КАЖЊЕНА ЈЕР ЈЕ РОДИЛА ДЕЦУ!

Foto: Privatna arhiva

Колико представници садашње власти не воде бригу о наталитету, већ раде директно против њега, говори и пример Николине Савић из Мартинаца, која се пријавила на конкурс за посао наставника српског језика, али, није примљена, јер је, како пише у одговору на жалбу, замислите!!!!, решила да роди децу!
На страну су стављене све њене квалификације, чињеница да је основне студије завршила у року, то да никада није пренела ниједан испит у наредну академску годину, податак да је мастер студије завршила са просечном оценом 10,00 и за то добила награду за најбољег студента Филозофског факултета у Новом Саду за 2016. годину, као најбоља у класи те године, то да је на факултету стекла знање енглеског језика на нивоу Б2, што јој омогућава да у случају недостатка стручног кадра предаје чак и енглески језик.
За своја постигнућа је добила признање које се огледа у чињеници да је две године била државни, а затим две године општински стипендиста.
Није одабрана за посао наставника који је у истој школи од 2016. године савесно и са резултатима обављала јер је други кандидат имао запаженије резултате у току рада.
Све би било у реду да комисија није донела такву одлуку не узимајући при том у обзир то да је Николина Савић од јуна 2018. због две трудноће у потпуности била одсутна са посла и да, самим тим, није ни могла да постигне резултате у датом периоду.

Како и сама наводи, њен случај је само један у мору сличних примера, једина разлика је та што је она изабрала да не ћути. Сви они који читајући овај текст барем донекле себе препознају у Николининој причи, а који су одабрали да не реагују, то раде како не би трпели последице, као што се и она сама, под притисцима, учланила у СНС, иако је први посао у школи добила захваљујући директорици, која је смењена, јер је запошљавала људе који поседују квалитет, без обзира на чланску карту.

У Србији, земљи у којој рапидно опада наталитета, мајчинство је искоришћено као недостатак и стављено у негативан контекст.
Након интервјуа за портал Нова.рс у коме је објављено спорно решење, Николина Савић је претрпела дигитално насиље кроз објаве на друштвеној мрежи фејсбук и то ни мање ни више него од стране директорице Основне школе „Јован Јовановић Змај“ која је тим актом не само показала очигледну пристрасност и фаворизовање, него и починила кривично дело !
Претпостављамо да ју је неко обавестио о потенцијалним законским последицама таквог поступања, јер је објава убрзо обрисана. Међутим, докази су остали.
Оно што посебно привлачи пажњу и целој причи даје нову перспективу јесте то што је Николина Савић супруга др Милана Савића, одборника Групе грађана Град за све нас – Владимир Петковић, опозиционе групе која је на локалним изборима освојила 18% , а кандидаткиња примљена по конкурсу одборница Српске напредне странке!
Препустићемо грађанима да сами процене да ли је претходно наведено само случајност или се ради о примеру вишеструке дискриминације и освете политичким противницима која се сада више ни не крије.
Као доказ вам прилажемо решење директора које је донето по жалби Николине Савић у коме је на два места јасно наведено да је „лична одлука другог кандидата Николине Савић што се определила за заснивање породице и рођење деце“.

Линк који је НОВА РС написала о Николини Савић, можете прочитати овде

⬇️
ОСТАЛА БЕЗ ПОСЛА НА ПОРОДИЉСКОМ, ЗАМЕНИЛА ЈЕ ОДБОРНИЦА СНС-А

Leave a Response