Ostale vesti

Kriminal u školama, deo prvi

Dana 6.oktobra Grad je podelio mitrovačkim školama određenu količinu lopti za funkcionisanje nastave fizičkog vaspitanja.
Bez obzira što su lopte najgoreg kvaliteta, poklonu se u zube ne gleda. Ali, uz taj „poklon“, svaka škola je dobila i račun da iste plati. 
Da skandal bude potpun, firma od koje su kupljene lopte, COA AIR DOO iz Petrovca na Mlavi, registrovana je za promet kafe, pića i duvana i pri tome osnovana 9. marta ove godine, da bi njen vlasnik Aleksandar Ercegovčević dana 27. septembra iste godine osnovao na istoj adresi, sa istom delatnošću, firmu Coa Airceg?!
Ne postoji logično objašnjenje da se to radi osim ako firma nije jednokratno otvorena da se preko nje ostvare neki drugi interesi.
Lopte su toliko poznate da se ne mogu naći ni na Googlu (kucajte naziv lopte), a cena je u rangu Adidasa. Postavlja se pitanje kojim postupkom su lopte nabavljene (slobodnom pogodbom ili javnom nabavkom), ali pretpostavljamo da je svaka škola dobila poseban račun da ispadne da su to pojedinačne nabavke i da zbog toga idu ispod limita za javne nabavke. 
Da stvar bude jos čudnija, lopte je u nekoj mračnoj jazbini delio sekretar Sportskog saveza Nemanja Crnić, koji u slobodno vreme raspoređuje termine u fiskulturnim salama škola i saziva aktive direktora. Da li je kriv on ili direktori koji su to dozvolili, sami procenite.
Inače, ni na jednom računu nije ista cena za iste lopte, niti isti iznos pdv-a.
Kriminal u režiji gradskih uprava, Sportskog saveza i ostalih SNS institucija specijalizovanih za pranje para i isisavanja istih iz budžeta, ovog puta pod sloganom „za nasu decu“, umesto „od naše dece – za džep SNS funkcionera“.
U prilogu teksta možete videti kako izgledaju lopte za odbojku sa slovnom greškom (dole treba da piše challenge) pa se postavlja i pitanje zdravstvene ispravnosti materijala kojima su napravljene. Da li naša deca zaslužuju ovakve lopte, a mi svi toliki lopovluk, procenite sami.

Oslobađanje medija, zaglavljenih u jednoumlju autokratskog režima, koji ćute o pitanjima koja muče naše sugrađane, predstavlja jedan od naših glavnih programskih ciljeva, a dok se to ne desi, mi nastavljamo da vas o našem radu i borbi detaljno informišemo. Nadajući se danima kada će prenosi skupštine biti vidljivi i dostupni svim našim sugrađanima, pratite nas na našoj stranici https://gradzasvenas.rs/

Leave a Response