Остале вести

Криминал у школама, део први

Дана 6. октобра Град је поделио митровачким школама одређену количину лопти за функционисање наставе физичког васпитања.
Без обзира што су лопте најгорег квалитета, поклону се у зубе не гледа. Али, уз тај „поклон“, свака школа је добила и рачун да исте плати. 
Да скандал буде потпун, фирма од које су купљене лопте, ЦОА АИР ДОО из Петровца на Млави, регистрована је за промет кафе, пића и дувана и при томе основана 9. марта ове године, да би њен власник Александар Ерцеговчевић дана 27. септембра исте године основао на истој адреси, са истом делатношћу, фирму Цоа Аирцег?!
Не постоји логично објашњење да се то ради осим ако фирма није једнократно отворена да се преко ње остваре неки други интереси.
Лопте су толико познате да се не могу наћи ни на Гооглу (куцајте назив лопте), а цена је у рангу Адидаса. Поставља се питање којим поступком су лопте набављене (слободном погодбом или јавном набавком), али претпостављамо да је свака школа добила посебан рачун да испадне да су то појединачне набавке и да због тога иду испод лимита за јавне набавке. 
Да ствар буде јос чуднија, лопте је у некој мрачној јазбини делио секретар Спортског савеза Немања Црнић, који у слободно време распоређује термине у фискултурним салама школа и сазива активе директора. Да ли је крив он или директори који су то дозволили, сами процените.
Иначе, ни на једном рачуну није иста цена за исте лопте, нити исти износ пдв-а.
Криминал у режији градских управа, Спортског савеза и осталих СНС институција специјализованих за прање пара и исисавања истих из буџета, овог пута под слоганом „за насу децу“, уместо „од наше деце – за џеп СНС функционера“.
У прилогу текста можете видети како изгледају лопте за одбојку са словном грешком (доле треба да пише цхалленге) па се поставља и питање здравствене исправности материјала којима су направљене. Да ли наша деца заслужују овакве лопте, а ми сви толики лоповлук, процените сами.

Ослобађање медија, заглављених у једноумљу аутократског режима, који ћуте о питањима која муче наше суграђане, представља један од наших главних програмских циљева, а док се то не деси, ми настављамо да вас о нашем раду и борби детаљно информишемо. Надајући се данима када ће преноси скупштине бити видљиви и доступни свим нашим суграђанима, пратите нас на нашој страници „ГРАД ЗА СВЕ НАС“

Leave a Response