Остале вести

Криминал у школама, трећи део (у лажи су кратке ноге)

Како смо видели претходних дана, флагрантни лоповлук, који је локална власт покушала да сакрије, а локални медији оперу, добио је нову димензију.
Да подсетимо, хронолошки:

  1. ГГ Град за све нас износи чињенице да је власт купила лопте за школске спортове и уручила их школама заједно са рачунима, које школе саме треба да плате фирми која је регистрована за промет дуваном и налази се у Петровцу на Млави. Лопте су катастрофалног квалитета, чак и са словним грешкама (толико о оригиналности истих), произвођача који се не може ни изгуглати (више о објави прочитајте на нашој званичној фб страници или на сајту). Те фактуре су видели сви запослени у свим школама, од теткица, домара, наставног особља до директора. Те фактуре су и биле заведене у ЦРФ (централни регистар фактура).
  2. У одбрану лоповлука (не постоји блажа реч за урађено) се дижу и кука и мотика, од саме Градске управе, преко ботова, до свих плаћених медија, са образложењем да смо злонамерни и да је то донација неименованог донатора (ово је посебно занимљиво навести из разлога што се поклону у зубе не гледа, па се не може критиковати квалитет лопти).

Е, сада следи расплет – или је ГГ лажно оптужила власт да је покушала да прода нежељене и неадекватне лопте школама, по енормно већој цени или су они неопеване лопуже.
Реч донација означава радњу којом се нешто (роба или услуга) дају некоме без накнаде.
Фактуре са исказаним ПДВ – ом, које су издате свакој школи, неко мора да плати. Ако неће школе (након нашег текста им је речено да не треба иако у заглављу пише име сваке школе) онда ће Град СМ то платити са неке друге позиције. Постоји и трећа опција, а то је да ће потурити неког анонимног донатора који ће их платити и онда то приказати као истину.
Да се то не би десило потрудили су се савесни чланови владајуће структуре којима је доста правдања лоповлука појединаца, а који се после приписује свима њима. Ти часни, најчешће и уцењени људи, су нам и указали и доставили доказе које не могу ни медији, ни ботови да оспоре, а то су ФАКТУРЕ према свакој школи појединачно.
Значи, нема донације, нема анонимног донатора, нема лажи и преваре – само лоповлук.
У прилогу текста се налази једна од тих фактура (немојте се ни трудити да је представите фотошопованом или нешто слично), којом могу да наставе да се баве искључиво истражни органи, ако им је то у интересу.

Ослобађање медија, заглављених у једноумљу аутократског режима, који ћуте о питањима која муче наше суграђане, представља један од наших главних програмских циљева, а док се то не деси, ми настављамо да вас о нашем раду и борби детаљно информишемо. Надајући се данима када ће преноси скупштине бити видљиви и доступни свим нашим суграђанима, пратите нас на нашој страници „ГРАД ЗА СВЕ НАС“

Leave a Response