Ostale vesti

Kriminal u školama, treći deo ( U laži su kratke noge)

Kako smo videli prethodnih dana, flagrantni lopovluk, koji je lokalna vlast pokušala da sakrije, a lokalni mediji operu, dobio je novu dimenziju.
Da podsetimo, hronološki:

  1. GG Grad za sve nas iznosi činjenice da je vlast kupila lopte za školske sportove i uručila ih školama zajedno sa računima, koje škole same treba da plate firmi koja je registrovana za promet duvanom i nalazi se u Petrovcu na Mlavi. Lopte su katastrofalnog kvaliteta, čak i sa slovnim greškama (toliko o originalnosti istih), proizvođača koji se ne može ni izguglati (više o objavi pročitajte na našoj zvaničnoj fb stranici ili na sajtu). Te fakture su videli svi zaposleni u svim školama, od tetkica, domara, nastavnog osoblja do direktora. Te fakture su i bile zavedene u CRF (centralni registar faktura).
  2. U odbranu lopovluka (ne postoji blaža reč za urađeno) se dižu i kuka i motika, od same Gradske uprave, preko botova, do svih plaćenih medija, sa obrazloženjem da smo zlonamerni i da je to donacija neimenovanog donatora (ovo je posebno zanimljivo navesti iz razloga što se poklonu u zube ne gleda, pa se ne može kritikovati kvalitet lopti).

E, sada sledi rasplet – ili je GG lažno optužila vlast da je pokušala da proda neželjene i neadekvatne lopte školama, po enormno većoj ceni ili su oni neopevane lopuže.
Reč donacija označava radnju kojom se nešto (roba ili usluga) daju nekome bez naknade.
Fakture sa iskazanim PDV – om, koje su izdate svakoj školi, neko mora da plati. Ako neće škole (nakon našeg teksta im je rečeno da ne treba iako u zaglavlju piše ime svake škole) onda će Grad SM to platiti sa neke druge pozicije. Postoji i treća opcija, a to je da će poturiti nekog anonimnog donatora koji će ih platiti i onda to prikazati kao istinu.
Da se to ne bi desilo potrudili su se savesni članovi vladajuće strukture kojima je dosta pravdanja lopovluka pojedinaca, a koji se posle pripisuje svima njima. Ti časni, najčešće i ucenjeni ljudi, su nam i ukazali i dostavili dokaze koje ne mogu ni mediji, ni botovi da ospore, a to su FAKTURE prema svakoj školi pojedinačno.
Znači, nema donacije, nema anonimnog donatora, nema laži i prevare – samo lopovluk.
U prilogu teksta se nalazi jedna od tih faktura (nemojte se ni truditi da je predstavite fotošopovanom ili nešto slično), kojom mogu da nastave da se bave isključivo istražni organi, ako im je to u interesu.

Oslobađanje medija, zaglavljenih u jednoumlju autokratskog režima, koji ćute o pitanjima koja muče naše sugrađane, predstavlja jedan od naših glavnih programskih ciljeva, a dok se to ne desi, mi nastavljamo da vas o našem radu i borbi detaljno informišemo. Nadajući se danima kada će prenosi skupštine biti vidljivi i dostupni svim našim sugrađanima, pratite nas na našoj stranici https://gradzasvenas.rs/

Leave a Response