Informacije o našem radu

Laž se ćutanjem brani

Duboko smo i monstruozno ispolitizovano društvo, većinski sazdano od površnih pojedinaca koji su se zbog komocije odrekli temeljnog ljudskog prava na slobodno razmišljanje. Kod nas je pripadanje političkom taboru uslov za sve. Svu kompleksnost svakog pojedinca kao ličnosti, sveli smo na jedan jedini aspekt, na političku pripadnost. I nije važna istina kao činjenica – važno je isključivo ko je iznosi. Ako je istinu izneo neko ko ne pripada našoj interesnoj grupi, onda ćemo ga napasti. Laž iz vlastitog tabora ćemo braniti do apsurda.
Naša Odbornička grupa podnela je zahtev da se na dnevnom redu nađe i Izveštaj o radu muzeja za 2020. godinu. Kao što smo vas posle martovske sednice informisali, odbornici SNS – a, SPS – a i Mitrovačke alternative, izglasali su Izveštaj iz 2018. godine, iako su im odbornici naše grupe građana ukazali na grešku. Predsednik Skupštine Ilija Nedić, obratio se danas gradonačelnici Svetlani Milovanović, koja se na na skupštinama pojavljuje na petnaestak minuta da ispuni formu ( posle valjda ima važnija posla), koja je smatrala da nema potrebe ponovo stavljati sporni izveštaj na dnevni red. Odbornici vladajuće koalicije, nisu glasali ni za, čak ni protiv – možda je u njima proradila bar trunka stida i sva besmislenost odbrane laži?
Istina valjda čeka neka bolja vremena.

Oslobađanje medija, zaglavljenih u jednoumlju autokratskog režima, koji ćute o pitanjima koja muče naše sugrađane, predstavlja jedan od naših glavnih programskih ciljeva, a dok se to ne desi, mi nastavljamo da vas o našem radu i borbi detaljno informišemo. Nadajući se danima kada će prenosi skupštine biti vidljivi i dostupni svim našim sugrađanima, pratite nas na našoj stranici https://gradzasvenas.rs/

Leave a Response