Informacije o našem radu

MESNA ZAJEDNICA, SERVIS NAPREDNJAČKOG AKTIVIZMA

1.3kviews

Boreći se za veća prava i slobode naših sugrađana na 12. sednici Skupštine Grada, odbornici Grupe građana “Grad za sve nas” javljali su se za reč po skoro svim tačkama dnevnog reda, nailazeći na zid ćutanja od strane vladajuće većine. Naša odbornica Nataša Zec govorila je po 1. tački dnevnog reda, a pozvala se na član 3. Statuta o Mesnim zajednicama:

“U prethodnom periodu građani su dobili sliku da MZ nema bukvalno nikakve stvarne ingerencije u rešavanju potreba, zahteva, molbi svojih meštana i raznih institucija koje se u njoj nalaze. MZ Laćarak je u potpunosti izgubila svrhu svog osnivanja, a kroz vođenje organizacije škole, uverila sam se da je škola servisirala MZ Laćarak.
Mnogobrojne manifestacije u toku godine, koje su služile za promociju partije i njenih pristalica (razni bazari, susreti, druženja, slavlja ) slikanje, statiranje u službi politike, a posebno da se i medijski promoviše finansiranje raznih projekata sela. Škola je godinama bila tehnička i prostorna podrška MZ u bezmalo svakoj manifestaciji ( prostorije, stolovi, stolice, projektori, tereni, dvorište, servisiranje kompletnih izbora svih nivoa u vidu dežurstava pomoćnog osoblja škole vikendom, kuvanja kafe i čišćenja). Obesmišljeno je sve, ljudi koji sede u savetu nisu inovatori, domaćini, stvaraoci, već samo slepi sledbenici.

Škola je poslednji koš dobila 2011. godine uz pomoć MZ i kada su meštani u narednoj godini polomili isti, tri zahteva su podneta da nam pomognu, jer GU za obrazovanje je za 60% smanjila budžet Osnovnim školama u odnosu na 2010. godinu. Nakon deset godina štednje na obrazovanju i potrebama dece, načelnik master menadžer je obezbedio koš, čim je došlo „sposobno rukovodstvo“ i ja se, kao nastavnica fizičkog zahvaljujem. U vreme dok nismo bili sposobni da rukovodimo i nabavimo koš, postali smo tri puta za redom prvaci države Srbije, a šest puta finalisti školskog Republičkog takmičenja. Dve devojke iz sela su među 18 devojaka reprezentacije Srbije i njih dve igraju u inostranim klubovima najjačih evropskih liga u ženskoj košarci. Uspeli smo i bez koša, dok od MZ nismo dobili ni loptu.
Master menadžeri koji brinu o našoj deci na dobrom su putu da neće imati kome da kupuju koš, a posebno što taj koš vredi kao dve prednje gume njegovog auta u kom se dovezao na slikanje.”

Oslobađanje medija, zaglavljenih u jednoumlju autokratskog režima, koji ćute o pitanjima koja muče naše sugrađane, predstavlja jedan od naših glavnih programskih ciljeva, a dok se to ne desi, mi nastavljamo da vas o našem radu i borbi detaljno informišemo. Nadajući se danima kada će prenosi skupštine biti vidljivi i dostupni svim našim sugrađanima, pratite nas na našoj stranici https://gradzasvenas.rs/

Leave a Response