Informacije o našem radu

MILENKO BOŽIĆ, JUNAK SA KOŠARA, DOBIJA SPOMENIK

777views

Na poslednjem zasedanju skupštine Sremska Mitrovica jednoglasno je doneta odluka da se u Laćarku podigne spomenik Milenku Božiću (1979-1999) heroju sa Košara. Svi odbornici GG „Grad za sve nas“ glasali su “ZA” i potvrdili predlog skupštinske većine da u najvećem sremskom selu, rodnom mestu ovog junaka bude podignuto spomen obeležje koje će trajno prenositi uspomenu na ovog hrabrog momka, koji je dao život braneći suverenitet naše zemlje.

Odbornici grupe građana su, takođe, predložili Skupštini Grada da se pored postavljanja spomenika i finansijski pomogne rođenom Milenkovom bratu Anđelku, koji je sam ostao u njihovom domaćinstvu posle smrti brata i roditelja. Zbog narušenog zdravlja, Anđelku bi pomoć od strane Grada mnogo značila, a njegov brat je svojim herojstvom i žrtvom za ovu zemlju to zaslužio.

 Milenko Božić vojsku je služio prvo u Zaječaru kao graničar. Nakon obuke, biva prekomandovan u 53. granični bataljon Prištinskog korpsusa karaula Košare. Od odlaska u vojsku septembra 1998. nikada nije dolazio na odsustva. Poginuo je tokom izvršenja borbenog zadatka, na Opljazu kod Musine kuće na Uskrs 11. aprila 1999. godine. Odlikovan je Ordenom za zasluge u oblastima odbrane i bezbednosti prvog stepena.

 

 

Leave a Response