Informacije o našem radu

MITROVICA – REGIONALNO SMETLIŠTE ?

1.5kviews

Na poslednjoj sednici Skupštine grada, naš odbornik Vladimir Petković je reagovao na odluku o davanju saglasnosti JKP “ Komunalac“ iz Rume za priključenje sistemu regionalne deponije “ Srem – Mačva“ koja je locirana u Sremskoj Mitrovici.
Odbornik Petković je postavio pitanje da li je za naš grad previše priključenje i Rume na sistem odlaganja otpada na našoj deponiji i da li postajemo regionalno smetlište, imajući u vidu da ne posedujemo instaliran sistem za reciklažu, a da separacijom otpada nismo postigli apsolutno nikakve rezultate. Takođe, pitanje je uputio i JKP „Komunalije“ iz Sremske Mitrovice – da li prethodno priključenje drugih opština u sremskom okrugu, a sada i Rume, može imati kao rezultat smanjenje cene usluge odvoženja smeća, s obzirom na to da je Grad Sremska Mitrovica osnivač JKP “ Komunalije“ i suosnivač regionalne deponije „Srem -Mačva“, te da bi iz tog razloga građani Sremske Mitrovice trebali da preko našeg komunalnog preduzeća imaju znatno nižu cenu odvoženja smeća ili će se navedena sredstva opet preusmeriti na kupovinu novih putničkih vozila (džipova) i zloupotrebu službenih vozila u privatne svrhe pojedinaca kao i na drugo nenamensko trošenje novca svih građana Sremske Mitrovice!
Na postavljeno pitanje, odbornica iz redova vlasti zaposlena u JKP „Komunalije“, odgovorila je da je sigurno da cena ove usluge neće biti skuplja od današnje – bar neko vreme!
Kako su računi za odvoženje smeća više puta podizani u prethodnoj godini, sve do januara 2021. godine, Mitrovčani treba da budu srećni ako im opet ne povećaju namete, a o smanjenju cene, za koje postoji realan osnov, očigledno nema ni govora.

Oslobađanje medija, zaglavljenih u jednoumlju autokratskog režima, koji ćute o pitanjima koja muče naše sugrađane, predstavlja jedan od naših glavnih programskih ciljeva, a dok se to ne desi, mi nastavljamo da vas o našem radu i borbi detaljno informišemo. Nadajući se danima kada će prenosi skupštine biti vidljivi i dostupni svim našim sugrađanima, pratite nas na našoj stranici https://gradzasvenas.rs/

Leave a Response