Остале вести

Митровица у води

После михољског лета, усред новембра месеца, изненади нас киша. Само су два кишна дана успела да покажу све мањкавости наше путне инфраструктуре, па су родитељи били приморани на рукама уносити децу у вртић „Маслачак“, у насељу Стари мост. У истом вртићу, бy тхе њаy, већ месец дана не ради грејање у левом јасленом одељку, па се скоро 100 деце држе заједно.

Грејање се не поправља, јер се планира реновирање, па ко издржи-издржи. Мало даље, улица Илирска опет под водом целом својом ширином и дужином од цца 30 метара. У родном насељу бившег градоначелика Санадера, у Јалији, избија вода из канализације и одвода, тако да вода надире и споља и изнутра.

Баре на улицама су дубоке и дуге и прекривају рупе, тако да се тактички препоручује споро кретање, да не бисте остали без точка. Све у свему, „Сирмиум пут“ наше путарско предузеће „заслужно“ за овакво стање, не мож’ да се „покрпи“ са тричавих 160 милиона динара. Имају само 6 запослених, који нас додуше коштају 12 милиона, али ни једну лопату нити једно превозно средство. Ич!

Само пука нејач која мора све интересе, што појединачне што страначке што личне, да укалкулише у ту ситну лову,а морају се асфалтирати друмови многи који воде до засада лешника, боровница, воћњака и богатих товилишта знаних лица градског естаблишмента. Јес’ да није неки квалитет асфалта, ал дај шта даш.(видео) Ипак, као шлаг на торту долази Новембарска награда за 2021.годину, за светског рекордера у статусу вршиоца дужности, Зорана Дробњака. Дотични господин је заслужан за „сјајне друмове сремске“, а и канда је задужио нечим овдашњег потпредседника Владе „лост-ин-тхе-дипломатиц-дресс-цоде“, па га је дотични предложио, а гласачка СНС-СПС-МА машина изгласала. Е Срему наш рајски, вински и свињски, преживећеш ти и ово;и тако, народе сремске престонице, ћути и негодуј себи у недра. Прескачи баре, утопљуј децу, затвори очи и уста и не таласај. Пашће ускоро снег, па се неће ништа видети.Само молимо Бога да киша не потраје. Онда би имали мало већих проблема захваљујући дивљој градњи викендица подно Митрошпера. Ал’ и за то имамо решење. Увек су криви они пре нас, прошла власт. Они са мало дужим сећањем него што је хит Вики Миљковић, сетиће се да су ови исти били та прошла власт. Ал’, нећемо ситничарити. Нек’ је нама пасуљијада, крофнијада и осталих ЈАДА и избледелих фармерки.

Leave a Response