Остале вести

Mitrovica u vodi

1.2kviews

Posle miholjskog leta, usred novembra meseca, iznenadi nas kiša. Samo su dva kišna dana uspela da pokažu sve manjkavosti naše putne infrastrukture, pa su roditelji bili primorani na rukama unositi decu u vrtić „Maslačak“, u naselju Stari most. U istom vrtiću, by the way, već mesec dana ne radi grejanje u levom jaslenom odeljku, pa se skoro 100 dece drže zajedno.

Grejanje se ne popravlja, jer se planira renoviranje, pa ko izdrži-izdrži. Malo dalje, ulica Ilirska opet pod vodom celom svojom širinom i dužinom od cca 30 metara. U rodnom naselju bivšeg gradonačelika Sanadera, u Jaliji, izbija voda iz kanalizacije i odvoda, tako da voda nadire i spolja i iznutra.

Bare na ulicama su duboke i duge i prekrivaju rupe, tako da se taktički preporučuje sporo kretanje, da ne biste ostali bez točka. Sve u svemu, „Sirmium put“ naše putarsko preduzeće „zaslužno“ za ovakvo stanje, ne mož’ da se „pokrpi“ sa tričavih 160 miliona dinara. Imaju samo 6 zaposlenih, koji nas doduše koštaju 12 miliona, ali ni jednu lopatu niti jedno prevozno sredstvo. Ič!

Samo puka nejač koja mora sve interese, što pojedinačne što stranačke što lične, da ukalkuliše u tu sitnu lovu,a moraju se asfaltirati drumovi mnogi koji vode do zasada lešnika, borovnica, voćnjaka i bogatih tovilišta znanih lica gradskog establišmenta. Jes’ da nije neki kvalitet asfalta, al daj šta daš.(video) Ipak, kao šlag na tortu dolazi Novembarska nagrada za 2021.godinu, za svetskog rekordera u statusu vršioca dužnosti, Zorana Drobnjaka. Dotični gospodin je zaslužan za „sjajne drumove sremske“, a i kanda je zadužio nečim ovdašnjeg potpredsednika Vlade „lost-in-the-diplomatic-dress-code“, pa ga je dotični predložio, a glasačka SNS-SPS-MA mašina izglasala. E Sremu naš rajski, vinski i svinjski, preživećeš ti i ovo;i tako, narode sremske prestonice, ćuti i negoduj sebi u nedra. Preskači bare, utopljuj decu, zatvori oči i usta i ne talasaj. Pašće uskoro sneg, pa se neće ništa videti.Samo molimo Boga da kiša ne potraje. Onda bi imali malo većih problema zahvaljujući divljoj gradnji vikendica podno Mitrošpera. Al’ i za to imamo rešenje. Uvek su krivi oni pre nas, prošla vlast. Oni sa malo dužim sećanjem nego što je hit Viki Miljković, setiće se da su ovi isti bili ta prošla vlast. Al’, nećemo sitničariti. Nek’ je nama pasuljijada, krofnijada i ostalih JADA i izbledelih farmerki.

Leave a Response