Saopštenja

Naprednjački autogol

923views

Krajem prošle godine Grupa građana „Grad za sve nas “ pisala je o aferi vezanoj za lopte koje su u cilju funkcionisanja nastave fizičkog vaspitanja dostavljene školama na teritoriji Grada Sremska Mitrovica, uz fakture za iste, sa nimalo realnim cenama u odnosu na kvalitet.
Lopte su kupljene od firme COA AIR DOO iz Petrovca na Mlavi.
Nakon demaskiranja fantomske firme i upitnosti same putanje i krajnjeg cilja ove „transakcije“ ,sva raspoloživa sredstva gradske vlasti su usmerena na to da se naša Grupa građana predstavi zlonamernom i neobaveštenom, a isporučene lopte su preobraćene u donaciju neimenovanog donatora.

U skladu sa informacijama kojima raspolaže, Grupa građana „Grad za sve nas“ je Ministarstvu finansija, Uprava za trezor, 27.10. 2021. godine uputila Zahtev za pristup informacijama od javnog značaja, tražeći podatke o fakturama koje su nakon pisanja obrisane iz Centralnog registra faktura, a predstavljaju nepobitan dokaz onoga na šta smo ukazivali od samog početka.

Vrlo ažurno je stigao odgovor iz Uprave za trezor, gde oni u skladu sa zakonom traže dodatni rok od 40 dana za odgovor ( u prilogu teksta).

Od tada je prošlo tri i po meseca i poslata je urgencija, jer se sve vreme sa punim pravom pitamo:
-šta je dovelo do ovog zastoja i zašto su propušteni svi rokovi za odgovor?
-da li neko vrši uticaj na Upravu za trezor ili je naše pitanje zaista kompleksno?
I poslednje:
-da li se svi samo nadaju da smo na to zaboravili?

Po dostavljenoj urgenciji na mail Grupe građana pristigao je odgovor. Iz Uprave za trezor tvrde da je odgovor poslat još 03.11.2021, ali začudo, na našu adresu on tada nije stigao.

Kako god, sada ga imamo. Sa odgovorom smo mi, a i građani dobili zvaničnu potvrdu onoga na šta smo ukazivali – sporne lopte nisu poslate školama kao donacija, predmet su sumnjive transakcije u kojoj je, očigledno, neko trebao da se okoristi.
Donacija su postale tek onda kada je to bio jedini način da pokušaju da se „operu“.

Zato su fakture zavedene, pa otkazane iz Centralnog registra faktura, kao što smo tada i sumnjali, a sada i dokazali.
Ne znamo samo šta će na ovo reći oni koji su nas tad nazivali zlonamernim i neobaveštenim, u nameri da prikriju svoje prljave rabote.

Kažu da slika govori više od hiljadu reči ,zato vam je dajemo na uvid, a vi sami izvodite zaključke.
Nemojte verovati ni nama, ni njima – verujte svojim očima.

Leave a Response