Informacije o našem radu

Nastavak sa 5. sednice Skupštine grada Sremske Mitrovice

1.9kviews

Vlast i na ovoj poslednjoj, 5.sednici Skupštine grada usvaja neracionalne planove i donosi štetne odluke po građane Sremske Mitrovice.

Naime, predloženo je da se za narednu ( ovu godinu) u preduzećima, ustanovama kulture i opštini poveća broj zaposlenih, obezbedi novi softver i „našminka“ postojeća situacija, ali, naravno, opet preko novca i ovako osiromašenih građana! Nakon poskupljenja cene vode, komunalija, poreza na imovinu, ovo je još jedna izuzetno štetna i nepotrebna odluka za građane Sremske Mitrovice, a istoj se protivila opoziciona odbornička grupa Grad za sve nas.

Odbornica Nataša Zec ukazala je na nelogičnosti, javljajući se za reč po tački 7. o izmeni plana za 2020. godinu Gradskog stanovanja DOO.

„Uočene su nelogičnosti između prikazanog broja zaposlenih i povećanje za 3 radna mesta do kraja godine, uz obrazloženje direktora da su za to dobili saglasnost (od koga, takođe nije rečeno).

Sledeća nelogičnost je da se na isti obim angažovanja i delimično smanjenog obima posla, povećavaju usluge održavanja softvera (sa planiranih 700.000 dinara, na 2.601.000), što direktor obrazlaže potrebom da se stari i nasleđeni softver zameni i da su u ovoj godini (a zbog zahteva korisnika) to morali da unaprede.

Naime održavanje sajta je 300.000 dinara godišnje, tako da to ne spada u ovu stavku, već je zasebna stavka.

Stavka Troškovi zarada i naknada zarada je uvećana u izmeni plana za 1.700.000 dinara, dok je stavka Troškovi proizvodnih usluga smanjena za nekih 2.480.000.

Nejasno je kako se povećava broj zaposlenih, a obim usluga koji pružaju smanjuje.

Kritikujući neracionalne i bahate odluke gradske uprave, koja se ne libi da uvodi poskupljenja bez ikakve najave, sa govornice se obratila odbornica naše grupe građana, Radosava Stanković:

„Jasno nam je da odluku o gradskim upravama menjate da bi pre isteka mandata promenili pojedine načelnike i izvršili sitne korekcije sa znatno uvećanim troškovima po građane Sremske Mitrovice!

Jasno nam je zašto tiho i bez obaveštavanja naših sugrađana povećavate cene vode, komunalija, a sad i poreza na imovinu!

Za razliku od prošlog formata gradskih uprava izvršili ste uvećanje, pa ste sad umesto 7 gradskih uprava u novoj odluci predvideli i osmu! Zašto?

Odgovor je više nego očigledan – da udomite jos dva aktivna člana SNS – a na mesto načelnika i zamenika načelnika, koji će naše građane koštati 300.000 dinara mesečno više nego do sada. Na godišnjem nivou to je skoro 4 miliona dinara! Neverovatno! Da li znate za koliko dece se za taj novac može obezbediti besplatan vrtić, pomoći roditeljima i olakšati im život u ovom teškom periodu?

Evo, ja ću da vam kažem, jer su besplatni vrtići upravo ono za šta se zalaže naša grupa građana.

Za 4 milona dinara, više od 1000 mališana može da ima besplatan vrtić! Žalosno je što vama deca nisu cilj, jer je vama večiti cilj da gradite infrastrukturu za izbore i udomljavate vaše članove na grbači građana Sremske Mitrovice.

Svaka uprava više vuče još i još troškova … radnika koji ce biti novozaposleni, ucenjeni i zahvalni.”

Leave a Response