Informacije o našem radu

Nastavljamo priču o trećoj sednici, a nastavićemo je i dalje…

1.9kviews

Opet nema novca za školstvo i za plate

Za sve vas koji niste pročitali uvod, savetujemo da to uradite klikom – OVDE.

Mi pričamo i dalje našu priču, bez straha, za dobrobit svih.

Šef naše odborničke grupe, Vladimir Petković imao je primedbe i pitanja za načelnika gradskog budžeta:

“ Kako to da je novčani iznos obezbeđen za plate u svemu kompatibilan sa kadrovskim planom kada u novembru i decembru nema dovoljno sredstava za isplatu zarada zaposlenima u gradskoj upravi i ustanovama kulture, već im te plate isplaćujete u narednoj godini, odnosno januar i februar mesec?

Odgovor načelnika budžeta je bio : „U pravu ste nemaju plate ako se ne pridržavaju pravila isplate 1/12 zarade opredeljene za svaku upravu ili ustanovu mesečno!

Naš zaključak je da je sistem prepun i ima realno više zaposlenih u odnosu na obezbeđena budžetska sredstva, jer zarade zaposlenih moraju da se isplaćuju na vreme !

U nastavku se javila za reč naša odbornica Nataša Zec:

„Budžet za sve Osnovne skole je 188 miliona, bez povećanja materijalnih troškova u rebalansu budžeta, a kultura i informisanje traže dodatnih 30 miliona (na već dobijenih 363 miliona).

Vanredna situacija je prouzrokovala situaciju da su kulturne aktivnosti grada svedene na minimum, a traže se dodatni novac, koji je razlog za to kada ove godine nije održana niti jedna kulturna manifestacija .

Škole nemaju dovoljno sredstava za higijenu, materijalno stanje svih škola je alarmantno, a u rebalansu budžeta nema niti jednog dinara za školstvo .

Čak 30% učenika ne mogu da prate online nastavu, jer su iz siromasnih porodica… a mi u rebalansu dajemo lokalnim medijima dodatnih 15 miliona dinara ???

Sramota !

Prava sramota. Mi nećemo stati dok se istina ne čuje, i ne dođe do svih ljudi koji žele da je čuju!

Leave a Response