Informacije o našem radu

NEREALNO SKUPO GREJANJE U NAŠEM GRADU

Na 10. sednici Skupštine grada , na tačku o Izveštaju o radu i finansijskom poslovanju JKP “ Toplifikacija “ za 2020. godinu, javio se i naš odbornik Miloš Milenović:

„Skupština grada je osnivač javnih preduzeća koja treba da rade u interesu građana.

Toplifikacija ima dobit od skoro 50 MILIONA DINARA!

Odluku o cenama usluga donosi ova Skupština, a ne rukovodstvo Toplifikacije – polovina ove dobiti od 50 miliona ide u gradsku kasu.

Suština je da dobit Toplifikacije treba da bude onolika koliko je potrebno za unapređenje poslovanja, ne za punjenje gradske kase.
Novac od dobiti treba da se uloži u poboljšanje poslovanja i treba da bude onolika koliko je potrebno za unapređenje poslovanja, a to je od 5 -10 miliona dinara.
Imamo drugo najskuplje grejanje u Srbiji, a imamo dobit 50 miliona.

U Sremskoj Mitrovici je cena grejanja po metru kvadratnom 109, 78 rsd bez pdv – a.

U Novom Sadu cena grejanja je 90, 23 rsd + pdv

Zaključak je da smo samo od Novog Sada skuplji 21,66%,
a imamo dobit 50 MILIONA .

Da li je onda ovo rad u interesu građana?

Na osnovu ovih podataka pozivam vas da se izjasnimo i poništimo Odluku Skupštine grada i poskupljenje grejanja od 18% od 01.01.2019.

Ovo je minimum što mi možemo da uradimo, a realno je da se sadašnja cena spusti za još veći procenat .
Ako ova Skupština radi u interesu građana, a mi, odbornici smo ti koji donose odluku o cenama usluga, onda je red da i vi podržite ovaj predlog .“

S obzirom na to da je šef Odborničke grupe SNS – a, Dmitar Stanišić, na ovoj Skupštini izjavio da odbornici iz naše grupe građana pitaju besmislice i gluposti, jer su amateri i ne razumeju se u konta i izveštaje, na vama je da procenite da li naša pitanja imaju smisla.

Oslobađanje medija, zaglavljenih u jednoumlju autokratskog režima, koji ćute o pitanjima koja muče naše sugrađane, predstavlja jedan od naših glavnih programskih ciljeva, a dok se to ne desi, mi nastavljamo da vas o našem radu i borbi detaljno informišemo. Nadajući se danima kada će prenosi skupštine biti vidljivi i dostupni svim našim sugrađanima, pratite nas na našoj stranici https://gradzasvenas.rs/

Leave a Response