Informacije o našem radu

Odbornici SNS- a izglasali poskupljenje vode za 15%

Na današnjoj sednici Skupštine Grada, a zahvaljujući odbornicima SNS – a, doneta je odluka po kojoj će naši građani uskoro dobiti za 15% veće račune za vodu. Naš odbornik Miloš Milenović, u ime Grupe građana “ Grad za sve nas “ , oštro se suprotstavio predlogu saglasnosti o poskupljenju vode, navodeći da je nedopustivo što je u ovom sazivu Skupštine ovo već treće ili četvrto poskupljenje vode :
“ Navodite da poskupljuju troškovi poslovanja JKP „Vodovod“ i da bi prema evropskim normama troškovi vode trebali da iznose 4% kućnog budžeta četvoročlane porodice.
Zašto se onda ne vodite ovom logikom za sve troškove koje ima jedna porodica?
Nemojte da upoređujemo plate, primanja i standard sa Evropom, jer smo na najnižoj lestvici.
Kada ste kao SNS preuzeli vlast u gradu pre nekih 8-9 godina , voda se prosečno plaćala oko 500 dinara, a sada je to preko 2500 dinara. Koliko je onda ukupno povećana cena, više od pet puta???
I sada vas pitam, od čega mi to da plaćamo???

Predlažem da umesto poskupljenja usluge , razrešimo dužnosti direktora i nadzorni odbor JKP “ Vodovod“ , da dovedemo odgovorne ljude, da se preduzeće reši fiktivno zaposlenih, raznih fudbalera ili bivših funkcionera koji su na platnom spisku JKP “ Vodovod“, a ne idu na posao i time značajno uvećavaju troškove preduzeća.
Naši odbornici glasaće protiv poskupljenja, ali i za smenu odgovornih ljudi.“
Dakle, kada vam stigne račun za vodu uvećan za 15 % setite se da se vašim novcem namiruju stranački kadrovi, pa vodu plaćate „suvim zlatom“, čime je čaša prepuna nezadovoljstva – prelivena!
Oslobađanje medija, zaglavljenih u jednoumlju autokratskog režima, koji ćute o pitanjima koja muče naše sugrađane, predstavlja jedan od naših glavnih programskih ciljeva, a dok se to ne desi, mi nastavljamo da vas o našem radu i borbi detaljno informišemo. Nadajući se danima kada će prenosi skupštine biti vidljivi i dostupni svim našim sugrađanima, pratite nas na našoj stranici https://gradzasvenas.rs/

Leave a Response