Informacije o našem radu

ODBORNIČKO PITANJE: IMA LI HUMANOSTI ( BAREM PREMA DECI) U DOBA KORONE?

1.6kviews

Nastavak izveštaja sa pete sednie Skupštine.

Peta sednica Skupštine grada Sremska Mitrovica, bila je prilika i da se postavi pitanje u vezi sa humanitarnim aktivnostima u vanrednoj situaciji, a u cilju pomoći najmlađim sugrađanima, koji imaju teške bolesti i potrebna im je finansijska pomoć za operaciju i lečenje. Naša odbornica, Nataša Zec, obratila se tim povodom:

Moje pitanje ispred grupe građana humanitarnog je karaktera. Građani pitaju, kako usled veoma složene situacije povodom pandemije i vanredne situacije ( žao mi je što su neki ljudi napustili sednicu… ), prikupiti pomoć? Pošto su škole, Gradska uprava za obrazovanje , kulturu i sport bili vrlo aktivni u pomoći deci za koju je potrebno za kratko vreme skupiti određenu sumu novca, sada su te aktivnosti izostale. U ovom momentu imamo jednog malog dečaka koji je Mitrovčanin, ima šest godina i zove se Dejan Radojčić, koji se našao u teškoj situaciji. Ne možemo da pravimo humanitarne vašare, bazare i ostale akcije prikupljanja pomoći, pa bih vas sve ovde zamolila da zapišete broj 262 i da svi zajedno, odmah pošaljemo SMS na 3030. A pitanje gradonačelnici i zameniku gradonačelnika je da li će grad, zbog ove situacije u kojoj je dečaku potrebna hitna operacija na mozgu, preduzeti neke akcije, da svi možemo da pomognemo bez obzira na okolnosti… I još jednom… 262 na 3030. Hvala vam puno.“

Iako ni na jedno pitanje do sada, upućeno gradonačelnici, nismo dobili odgovor, očekujemo da će ovoga puta biti drugačije i da će humanost prevazići sve različitisti u ovim specifičnim trenucima. Verujući u postojanje elementarne empatije prema najmlađima i da svima primarni cilj mora biti zdravlje najmlađih sugrađana, čekamo odgovor, nadamo se i verujemo da će za ovaj poziv u pomoć gradskoj upravi, ipak biti sluha.

Leave a Response