Informacije o našem radu

Poljoprivedi Srema i ruralnom razvoju- mrvice sa stola

Šesta sednica Skupštine grada Sremska Mitrovica, razotkrila je na koji način je poslovala Uprava za poljoprivredu i ruralni razvoj, dajući svojim kabinetskim troškovima veliku prednost u odnosu na one koji taj Budžet, svojim radom pune. I dok se sve rešava po partijskom ključu, a komunikacija između seljaka i lokalne samouprave podseća na podaništvo (na relaciji kmet-vlastelin), na sceni imamo sve veće propadanje sela koje ostaje bez subvencija, dok se nerazumno subvencionišu strani investitori, koji se ovde dočekuju I udomljavaju kao mali bogovi, uz sve udvoričke počasti.

Za reč se povodom Nacrta budžeta za predstojeću godinu javio Odbornik Grupe Građana “ Grad za sve nas” Uroš Vozarević i to za sredstva planirana za Upravu za poljoprivredu i ruralni razvoj gde se, kako ističe, opet ponavlja ista priča kao 2020. godine. Naime, od 115.072.000 dinara potroši se samo na sopstvene potrebe postojanja i funkcionisanja Uprave 107.000.000 tako da za privredu i ruralni razvoj ostane svega 8.000.000 dinara koji se plasiraju za pomoć kompletnoj poljoprivedi Srema i ruralnom razvoju kao i planiranim projektima što iznosi 15% od ukupno namenjenog budžeta!

Kako Vozarević naglašava, ne možemo da se ne zapitamo da li te uprave postoje za pomoć i informisanje građana ili za uhlebljenje stranačkih individua?! Ako posmatramo procente, odgovor je više nego očigledan!

Pogotovo što se planira povećanje u tim upravama i agenciji kada je reč o broju zaposlenih, čime će se dodatno opteretiti i ovako osiromašen ostatak novca namenjen krajnim korisnicima!

Nadajući se medijskoj objektivnosti, i osnovnom ljudskom i demokratskom pravu na slobodnu reč, izgovorenoj pred kamerama i emitovanoj na lokalnim medijima, nastavljamo da vas redovno informišemo o našoj borbi u Skupštini grada na sajtu https://gradzasvenas.rs/

Leave a Response