+381641111253 gradzasvenas@gmail.com
понедељак, 11 децембра, 2023
Остале вести

Пример Бањалуке је велика инспирација нашој ГГ Град за све нас

Драшко Станивуковић, нови градоначелник Бањалуке, данас је званично преузео ту функцију, а на радно место је дошао аутобусом.

На свом Фејсбук профилу, објавио је и први потез, чиме је испунио једно од предизборних обећања. Упутио је захтев да се сви службени аутомобили довезу и кључеви врате у просторије градоначелника.

“ Сви кључеви од преко 50 службених аутомобила враћени су у 16 сати, на мој захтев, у просторије градоначелника. Нико други нема право да користи службене аутомобиле у приватне сврхе као што је то био случај пре. Преко 70 одсто службених аутомобила годинама није било на паркингу испред Градске управе, након радног времена. Донећемо одлуку да сви службени аутомобили морају бити означени и она је спремна, а нови правилник о коришћењу ових возила је спреман. Међу тим кључевима су аутомобили у вредности преко 100.000 конвертибилних марака, које ћемо продавати, јер су приоритетније ствари за грађане Бањалуке. Морамо стати на крај расипном понашању, а ово је тек први корак у том уму, вечерас доносимо низ одлука.“ написао је Драшко Станивуковић.

Непопустљивост и доследност у ставовима је образац за све званичнике, како би то у некорумпираном друштву требало да изгледа од локала до врха државе.

Подсећамо вас да је група грађана “ Град за све нас “ у свом предизборном програму обећала да ће се, између осталог, борити против злоупотребе коришћења службених возила ( цео програм можете прочитати на линку ОВДЕ

Надамо се да ћемо у блиској будућности, у нашем граду имати могућност да положимо темеље транспарентног деловања власти.
Пример Бањалуке би сваком граду у Србији, (а ми који живимо у Митровици, знамо колико је то нашем граду неопходно) , требао да буде инспирација за остварење демократског уређења града.

Leave a Response