Остале вести

Primer Banjaluke je velika inspiracija našoj GG Grad za sve nas

Draško Stanivuković, novi gradonačelnik Banjaluke, danas je zvanično preuzeo tu funkciju, a na radno mesto je došao autobusom.

Na svom Fejsbuk profilu, objavio je i prvi potez, čime je ispunio jedno od predizbornih obećanja. Uputio je zahtev da se svi službeni automobili dovezu i ključevi vrate u prostorije gradonačelnika.

Svi ključevi od preko 50 službenih automobila vraćeni su u 16 sati, na moj zahtev, u prostorije gradonačelnika. Niko drugi nema pravo da koristi službene automobile u privatne svrhe kao što je to bio slučaj pre. Preko 70 odsto službenih automobila godinama nije bilo na parkingu ispred Gradske uprave, nakon radnog vremena. Donećemo odluku da svi službeni automobili moraju biti označeni i ona je spremna, a novi pravilnik o korišćenju ovih vozila je spreman. Među tim ključevima su automobili u vrednosti preko 100.000 konvertibilnih maraka, koje ćemo prodavati, jer su prioritetnije stvari za građane Banjaluke. Moramo stati na kraj rasipnom ponašanju, a ovo je tek prvi korak u tom umu, večeras donosimo niz odluka.“ napisao je Draško Stanivuković.

Nepopustljivost i doslednost u stavovima je obrazac za sve zvaničnike, kako bi to u nekorumpiranom društvu trebalo da izgleda od lokala do vrha države.

Podsećamo vas da je grupa građana “ Grad za sve nas “ u svom predizbornom programu obećala da će se, između ostalog, boriti protiv zloupotrebe korišćenja službenih vozila ( ceo program možete pročitati na linku – OVDE ) i na poslednjoj sednici predložila i amandmane kojim bi se svi koji nisu u stalnom radnom odnosu odrekli svojih nadoknada u korist građana Mitrovice ( amandmane možete pogledati na linku . klikom OVDE ), koje predstavnici vlasti nisu podržali.

Nadamo se da ćemo u bliskoj budućnosti, u našem gradu imati mogućnost da položimo temelje transparentnog delovanja vlasti.
Primer Banjaluke bi svakom gradu u Srbiji, (a mi koji živimo u Mitrovici, znamo koliko je to našem gradu neophodno) , trebao da bude inspiracija za ostvarenje demokratskog uređenja grada.

Leave a Response