Остале вести

Sela na rubu propasti!

1.1kviews

Na već tešku situaciju po selima, sve manjih subvencija poljoprivrednicima, poskupljenja cene goriva, sve većih nameta, lokalna vlast u Sremskoj Mitrovici nije opredelila sredstva za uređenje seoske infrastrukture ni u ovoj godini.
Naša sela su i dalje bez kvalitetne usluge električne energije, pijaće vode, kanalizaciju da i ne pominjemo! U pojedinim selima ambulante ili nema, a ako i postoji, lekar dolazi jednom nedeljno. Domovi kulture propadaju, škole nisu renovirane od kada su napravljene, centar sela je zapušten, a do svog praga mnogi i dalje gaze po blatu! Jedino što se subvecioniše su zaslužni pojednici bliski vlasti, njihova gazdinstva, domaćinstva i raznorazni projekti za izvlačenje novca svih nas!
Trenutno vlast radi na zamazivanju očiju meštana, sitnim investicijama i „šminkanju “ pojedinih, podobnih delova sela.
U Laćarku se sutra, na primer, posle dugog najavljivanja i pomeranja datuma, otvara novi vrtić. Investicija hvale vredna, na stranu to što decu koriste u političko – marketinške svrhe. Predstava za gradonačelnicu i lokalne funkcionere i poziranje za medije, od kojih niko neće spomenuti da je vrtić završen uz pomoć donatora ( samo parking je donirao jedan meštanin) i roditelja, koji su dobili spisak šta treba da kupe.

Zvanični podaci o položaju seoskog stanovništva u našoj opštini su deprimirajući. Uz postojeću politiku bolje ne može ni da bude. Na čelo lokalnih samouprava se postavljaju poslušnici koji donose najveći broj kapilarnih glasova i pune autobuse za mitinge, a ne ljudi od ugleda, izabrani voljom građana.
Zbog takve politike i nepostojanja elementarnih uslova sve veći broj mladih napušta svoje domove.
Da li ste za to glasali?

Oslobađanje medija, zaglavljenih u jednoumlju autokratskog režima, koji ćute o pitanjima koja muče naše sugrađane, predstavlja jedan od naših glavnih programskih ciljeva, a dok se to ne desi, mi nastavljamo da vas o našem radu i borbi detaljno informišemo.
Pratite nas na našoj stranici https://gradzasvenas.rs/

Leave a Response