Informacije o našem radu

ŠTA KRIJE DIREKTORICA ŠKOLE U MARTINCIMA?

Kako je osnovna škola jedna od najvažnijih društvenih institucija u selu, naš odbornik Milan Savić je više puta postavljao odbornička pitanja u vezi sa osnovnom školom u Martincima i izrazio svoju zabrinutost za dešavanja u školi:
„Već sam se javljao u više navrata kada je u pitanju situacija u Osnovnoj školi „Jovan Jovanović Zmaj“ u Martincima i ukazivao na probleme sa kojima se škola susreće kao i roditelji čija deca pohađaju istu.
Nažalost, povoda ne manjka, tako da sam primoran da se ponovo oglasim. Ukazivao sam na propuste i podržavao inicijative roditelja, članova Saveta i meštana koji žele svoj deci koja pohađaju ovu školu da obezbede pristojno školovanje, odrastanje i boravak u školi. Pohvalio sam sredstva dodeljena školi za investiciono održavanje toaleta, ali isto tako sam zabrinut kada je reč o transparentnosti trošenja tih 2.800.000 dinara. Pokazalo se da je moja zabrinutost na neki način bila i opravdana. Savet roditelja koji je bio pokretač brojnih inicijativa, a gde je škola zakazala, je vođen raznim pričama koje kruže o neadekvatnom materijalu, pločicama prve i treće klase i slično, odlučio da se lično uveri u tok radova. Umesto da podrži interesovanje roditelja za stanje u školi, direktorica nije dozvolila roditeljima da uđu u školu, a potom je i zaključala vrata, što je sumnju roditelja dodatno produbilo.
Da li je to ta transparentnost radova i kako da bilo ko poveruje institucijama uz ovakvo ponašanje?
Mediji su ubrzo propratili posetu gradonačelnice i radove u školi, predstavljajući ih u najpohvalnijem kontekstu, ali ljaga pred selom je ostala.
Pored toga nije održano obećanje o legalizaciji školske zgrade koje je trebalo da bude završeno do kraja maja, što je jako neodgovorno sa vaše strane, gospodo.“


Oslobađanje medija, zaglavljenih u jednoumlju autokratskog režima, koji ćute o pitanjima koja muče naše sugrađane, predstavlja jedan od naših glavnih programskih ciljeva, a dok se to ne desi, mi nastavljamo da vas o našem radu i borbi detaljno informišemo. Nadajući se danima kada će prenosi skupštine biti vidljivi i dostupni svim našim sugrađanima, pratite nas na našoj stranici https://gradzasvenas.rs/

Leave a Response