Информације о нашем раду

ТРАЖИМО ХИТНО СМАЊЕЊЕ ГРЕЈАЊА! НЕДИМОВИЋ СЛАГАО СУГРАЂАНЕ

По тачки дневног реда Извештаји о раду и пословању предузећа чији је оснивач град за 2019 годину јавио се наш одборник Мирослав Јовановић:
„Ова предузећа су основана са циљем остварења животних потреба становништва и треба да буду у служби грађана.

Са друге стране нека од ових предузећа остварују велику нето добит, нпр ДОО Сирмијумпут преко 4 милиона, а ЈКП Топлификација преко 8 милиона.

Повећавате стално цену грејања, грађани се жале и повећан је број искључења са система грејања, а са друге стране имате велику добит.

Зато сматрамо да постоје услови и предлажемо да се смањи цена грејања!“

Директор Топлификације Славко Сладојевић је рекао да биомаса као енергент који користе има променљиву цену, да је цена била мања него сто су планирали и да је то разлог толике добити.

Репликом на излагање директора Топлификације јавио се наш одборник Милош Миленовић:

„Ово што сте сада рекли не може никако бити оправдање за толико велику добит.
Почетком 2017. године у Основној школи „Слободан Бајић Паја“ били сте на састанку поводом катастрофалне ситуације са грејањем у насељу КПД.
Тада је Бранислав Недимовић два пута поновио пред више од 100 људи да сте заједно потписали уговор о куповини био масе са загарантованом ценом наредних 10 година!
Молим вас, па ко овде лаже?

Након само пар месеца ви сте повећали цену грејања за чак 18% и сада је та услуга друга најскупља у Србији.
Подсетићу да су грађани учествовали са великим улагањима у изградњу нове подстанице.

Тада је тај исти Недимовић рекао да ће цело насеље КПД добити помоћ тако што ће на свим зградама бити урађена изолација и замењена столарија како би се уштедела енергија.
Пошто имам сазнања искористио бих прилику да вас питам да ли је тачно да је новац за решење изолације у насељу КПД добијен и потрошен на друге ствари!!!

Leave a Response