Informacije o našem radu

Tražimo hitno smanjenje cene grejanja! Nedimović slagao sugrađane

1.8kviews

Po tački dnevnog reda Izveštaji o radu i poslovanju preduzeća čiji je osnivač grad za 2019 godinu javio se naš odbornik Miroslav Jovanović:
Ova preduzeća su osnovana sa ciljem ostvarenja životnih potreba stanovnistva i treba da budu u službi gradjana.

Sa druge strane neka od ovih preduzeća ostvaruju veliku neto dobit, npr DOO Sirmijumput preko 4 miliona, a JKP Toplifikacija preko 8 miliona.

Povećavate stalno cenu grejanja, gradjani se žale i povećan je broj isključenja sa sistema grejanja, a sa druge strane imate veliku dobit.

Zato smatramo da postoje uslovi i predlažemo da se smanji cena grejanja!“

Direktor Toplifikacije Slavko Sladojević je rekao da biomasa kao energent koji koriste ima promenljivu cenu, da je cena bila manja nego sto su planirali i da je to razlog tolike dobiti.

Replikom na izlaganje direktora Toplifikacije javio se naš odbornik Miloš Milenović:

Ovo što ste sada rekli ne može nikako biti opravdanje za toliko veliku dobit.
Početkom 2017. godine u Osnovnoj školi „Slobodan Bajić Paja“ bili ste na sastanku povodom katastrofalne situacije sa grejanjem u naselju KPD.
Tada je Branislav Nedimović dva puta ponovio pred više od 100 ljudi da ste zajedno potpisali ugovor o kupovini bio mase sa zagarantovanom cenom narednih 10 godina!
Molim vas, pa ko ovde laže?

Nakon samo par meseca vi ste povećali cenu grejanja za čak 18% i sada je ta usluga druga najskuplja u Srbiji.
Podsetiću da su građani učestvovali sa velikim ulaganjima u izgradnju nove podstanice.

Tada je taj isti Nedimović rekao da će celo naselje KPD dobiti pomoć tako što će na svim zgradama biti urađena izolacija i zamenjena stolarija kako bi se uštedela energija.
Pošto imam saznanja iskoristio bih priliku da vas pitam da li je tačno da je novac za rešenje izolacije u naselju KPD dobijen i potrošen na druge stvari !!
!

Leave a Response