Informacije o našem radu

Duboki mrak medija – finansiran našim novcem

1.6kviews

Na poslednjoj sednici Skupštine Grada Sremska Mitrovica, Grupa građana “Grad za sve nas” ponovo je otvorila temu vlasništva medija i dodele sredstava “podobnim” vlasnicima. U našem gradu novac naših građana poodavno odlazi u ruke sumnjivim i tek osnovanim medijskim kućama što vremenom dobija razmere razbojništva, tako da učešće u ovom poslu, postaje svojevrsno saučesništvo. Podsećajući na niz apsurdnih situacija koje predstavljaju bahato podsmevanje svim propisima i normama, čime su mediji u našem gradu postali megafoni Srpske napredne stranke, naš odbornik Miloš Milenović postavio je pitanje vezano za rešenje od 01.07.2021. godine o dodeli sredstava iz budžeta grada iz oblasti javnog informisanja – a upućeno je načelniku Gradske uprave za kulturu i sport, Vasilju Ševi:

“Odlukom vladajuće većine o budžetu grada za subvencije iz oblasti javnog informisanja, Grad Sremska Mitrovica dodelio je iznos od 17.385.000 dinara .

Ja vas povodom odluke o dodeli sredstava pitam, po kom kriterijumu ste dodelili tekvondo klubu 400.000 dinara? Na sajtu APR – a ovaj sportski klub se bavi sa 9312 delatnosti sprotskih klubova, a u vašem rešenju se navodi da je „u skladu sa namenom sredstava iz javnog konkursa za sufinansiranje proizvodnje medijskih sadržaja“ ?

Kako može sportski klub da dobije novac za informisanje, a nema tu delatnost u svom rešenju ? Vi u zagradi navodite tek osnovani sajt i Fb stranicu (Sirmijum portal ).

Takođe novac ste dodelili i Srem Infu, opet sajt i stranica (Moj grad Sremska Mitrovica) čiji je direktor Nenad Radmanović, odnedavno i član Srpske napredne stranke, odnosno sa članovima Mitrovačke alternative se „fuzionisao“ u vašu organizaciju . Kakvu objektivnost možemo da očekujemo onda, ako to vodi vaš član ?

Povezanim preduzećima u kasu Sremske TV i njenog vlasnika vašom odlukom dodelili ste 7.135.000 dinara novca građana Sremske Mitrovice.

Audio i video produkcija – centralna produkcija Veliki Radinci ( Saveta Kovačević ) dodelili ste 2.500.000 dinara.

Sremska Televizija DOO Šid dodelili ste 2.135.000 dinara.

Audio i video produkcija Nova ( Danijela Šuša ) dodelili ste 2.500.000dinara.

Predhodnih godina , Centar za istraživačko novinarstvo već je označio sve ove firme kao povezane i da se sav novac sliva u jednu kasu , ali vi ste opet dali 7.135.000 dinara građana Sremske Mitrovice ovim kompanijama .

Znam da ste vi u potpunosti svesni povezanosti ovih firmi, ali ste opet zloupotrebili svoj položaj kako bi privatnoj kompaniji i njenom vlasniku omogućili da se bogati na račun građana Mitrovice. Sve zajedno, kroz prethodne godine vi ste mu dali blizu pola miliona evra, građana Sremske Mitrovice … lako je tako biti uspešan.

Promeniće se vlast a onda se spremite i na odgovornost za ovakve odluke.

Suštinska razlika između GG “ Grad za sve nas“ i vas iz SNS-a i prilepaka je, da bi mi 70% od 17.385.00.000 dinara izdvojili na decu, zdravstvo, socijalnu pomoć i to je suštinska razlika između nas i vas. Ostalih 30% bi podelili na ravne časti svim lokalnim medijima, a svakako ne bismo novac građana Mitrovice slali od Pančeva do Subotice.

Vi ste ove medije našim novcem ucenili da iskrive realanost i stvore lažnu sliku informisanja, a sve sa našim novcem.”

Celo rešenje možete preuzeti klikom – OVDE.

I dok lokalna vlast pravi kombinacije i šalje naš novac po Vojvodini, ne bi li kroz medijske manipulacije zatrli trag ispumpavanja budžeta, isti ti mediji zaboravljaju na moral, objektivnost i svoju ulogu nosioca pozitivnih promena u svakom društvenom sistemu.

Oslobađanje medija, zaglavljenih u jednoumlju autokratskog režima, koji ćute o pitanjima koja muče naše sugrađane, predstavlja jedan od naših glavnih programskih ciljeva, a dok se to ne desi, mi nastavljamo da vas o našem radu i borbi detaljno informišemo. Nadajući se danima kada će prenosi skupštine biti vidljivi i dostupni svim našim sugrađanima, pratite nas na našoj stranici https://gradzasvenas.rs/

Leave a Response