Informacije o našem radu

VLAST BRINE SAMO ZA SVOJE BENEFITE

Dok trend dobrog marketinga vladajuće većine u smislu da Mitrovica spada u jedan od tri najrazvijenija grada u Srbiji, traje, naši odbornici uvidom u Gradski budžet, pripremajući se za sednice Skupštine, dolaze do saznanja da je to, ipak, daleko od istine. Naša odbornica, Nataša Zec, sa iskustvom i kompetencijom četrnaestogodišnjeg rada na mestu direktora škole, javila se da diskutuje o problemima koje se tiču obrazovanja u našem Gradu :
“ Obratila sam se kolegama odbornicima u Skupštini Grada sa ciljem da ukažem na važne segmente koji nisu implementirani u Gradski budžet, a vladajuća većina uporno ovaj budžet naziva „socijalnim budžetom“ koji pokriva uspešno sve probleme koji su nastali u prethodnoj i ovoj godini usled pandemije.
Kao stručno lice iz oblasti obrazovanja, moje kolege i ja smo bili ushićeni i pozdravili smo predlog da načelnik obrazovanja postane čovek koji je dve decenije uspešno vodio najveću osnovnu školu u gradu.
Veoma brzo je bilo jasno da to za partiju na vlasti znači samo formalno ime i prezime, a da već u ovoj godini, budžet smanjuju za 30 miliona dinara, materijalni troškovi se nisu uvećali ni za jedan dinar i potpuno je JASNO da materijalno stanje škola, roditelja, nastavnika – ne interesuje ovaj grad.
Važno je jedino da su potrošnja goriva, usluge po ugovoru, specijalizovane usluge, tekući troskovi realizovani preko 65% u prvih 6 meseci tekuće godine, a đaci i dalje nemaju besplatnu užinu, besplatne udžbenike, besplatan prevoz… za roditelje nema pandemije, smanjenih plata, otkaza i redovno moraju da kupe knjige, mesečne karte i užinu.
Grad se hvali da spadamo u tri najrazvijenija grada u Srbiji, ali još uvek se nismo ugledali na „neuspešnije“ opštine ( Ruma, Inđija, Pećinci, Stara Pazova ) koji za svoje osnovce i predškolce imaju tradiciju sa prefiksom „besplatno.“
Socijalni budžet podrazumeva kvalitetan život porodica u ovom gradu, podršku ugroženim kategorijama našeg društva, a ne skupi automobili na parkingu gradskih preduzeća i opštine. „

Oslobađanje medija, zaglavljenih u jednoumlju autokratskog režima, koji ćute o pitanjima koja muče naše sugrađane, predstavlja jedan od naših glavnih programskih ciljeva, a dok se to ne desi, mi nastavljamo da vas o našem radu i borbi detaljno informišemo. Nadajući se danima kada će prenosi skupštine biti vidljivi i dostupni svim našim sugrađanima, pratite nas na našoj stranici https://gradzasvenas.rs/

Leave a Response