Informacije o našem radu

ZAŠTO NISMO GLASALI ZA GRADSKU IZBORNU KOMISIJU

Predlog za članove GIK-a davale su tri stranke, odnosno grupe građana, zavisno koliko su brojčano zastupljene u gradskom parlamentu.
I takvu zbirnu listu, predsednik Skupštine je dao na usvajanje.

Odbornici GG „Grad za sve nas“- nisu glasali. Ni za, ni protiv, ni uzdržani.
Sekretar Skupštine se javio za reč i rekao da je šokiran što GG nije glasala za komisiju u tom sastavu, iako su dali svoje predloge za listu.

Gospodine Miškoviću, i mi smo šokirani. Šokirani smo što je komisija koja je sprovodila izbore za članove Saveta mesnih zajednica morala da ponavlja izbore na nekim mestima, iako nije bilo protivkandidata. Krali su sami od sebe.

Šokirani smo i što komisija za sprovođenje glasanja za referendum, posle evo gotovo mesec dana nema zvanične rezultate izbora.

Šokirani smo i što je predsednik te komisije bio Vladimir Sanader, isti onaj koga ste sad izglasali za predsednika GIK-a.

I zato nismo glasali, jer smatramo da gospodin Sanader pored svih ovih manjkavosti u radu- nije dostojan funkcije predsednika Gradske izborne komisije.

Oslobađanje medija, zaglavljenih u jednoumlju autokratskog režima, predstavlja jedan od naših glavnih programskih ciljeva, a dok se to ne desi, mi nastavljamo da vas o našem radu i borbi detaljno informišemo. Nadajući se danima kada će prenosi skupštine biti vidljivi i dostupni svim našim sugrađanima, partite nas na našoj stranici https://gradzasvenas.rs/

Leave a Response