Kolumne

Интервју са Катарином Вулетић

452views

Живите у Лаћарку, највећем селу у Србији. Шта су конкретно највећи проблеми Лаћараца?

– На ово питање је тешко одговорити, проблема је много. По мени је највећи проблем канализација. У 21 веку село које је спојено са градом да нема канализацију је невероватно… После тога бих споменула дивље депоније које се надам се коначно решавају, аутобуска стајалишта, лоше тротоаре… Листа је дуга нажалост, али верујем да би било много другачије да је другачија екипа која располаже буџетом града.

Активни сте у Г. Г. Да ли Г. Г. има снаге и енергије да промени Сремску Митровицу на боље?

– Јесам активна и тиме се поносим. Г. Г. је скупина вредних и паметних људи који живе од свог зноја што људи препознају и све више нам прилазе. У почетку су то махом били људи који имају неки проблем, после су прилазили и они којима је стање у држави дозлогрдило, а сада нам већ прилазе и сви остали. Мој мотив за активност је што желим да дам све од себе да се систем промени. Наишла сам на организацију где препознајем програм који је близак ономе што ја мислим да треба да буде, а и људе који то могу да реализују.

Колико су млади укључени у рад Г. Г. и колика је заинтересованост тог дела популације за локалне теме?

– Младих на велико изненађење има. Активни су и имају сјајне идеје. То је велика снага коју треба искористити и усмерити правилно. Млади имају много проблема, а чини ми се да су решени да узму ствар у своје руке и покушају то да промене, а мислим да је митровачкој општини свакако потребна нова, млада крв која ће донети са собом и неку нову енергију.

Шта очекујете од локалних избора у Сремској Митровици?

– Очекујем промену власти, а променом власти слободу. Слободу у смислу да имамо право на своје мишљење и да то исто мишљење смемо да кажемо наглас и ако се не слажеш са већином да не будеш изопштен због тога… Право на различитости 🙂

Ко је заправо Катарина Вулетић?
Катарина је супруга, мајка двоје деце и радник, а затим борац за правду.

Leave a Response