Актуелности

РАЗГОВОР С`ПОВОДОМ

Управни суд је поништио решење о разрешењу двоје директора митровачких школа, Наташе Зец и Александра Уметића из 2020. године. Како Ви, као њихов адвокат, коментаришете то са правне стране?

– Искрено, очекивали смо овакву одлуку, имајући у виду прегршт неоснованих и незаконитих поступања у оспореним решењима! Лично сматрам, да је овај поступак разрешења директора- политички чин, без икаквих правних аргумената на основу којих би смена директора била бар у неком сегменту основана, што се на крају и испоставило као тачно! Управни суд је све наше наводе у поднетој тужби прихватио као основане, па је самим тим и поништио оспорена решења!

Да ли је то за вас само један у низу добијених случајева или има и емотивне стране ту, с`обзиром да су и разрешени због припадности Г. Г. чији сте Ви један од оснивача и свакако најпрепознатљивије лице те организације?

– Као адвокат гледам да радим свој посао максимално професионално, али овакви поступци не могу да не пробуде и емоције, с обзиром да су и Наташа Зец и Александар Уметић незаконито разрешени, само из разлога што су прихватили мој позив да стану на црту- организованој интересној групацији, која нема политичку идеологију, него само лични интерес да паразитски остају на власти и уништавају животе свих оних грађана Сремске Митровице, који не желе да служе Недимовић Браниславу и његовој организованој интересној групи!

Изузетно ми је драго што су поступци окончани на овај начин, јер дефинитивно показују немоћ, незнање и нестручност власти, а са друге стране вид правне победе и моралне сатисфакције како мојих клијената, тако и моју, јер је ипак правда достижна!

У последњих пар година, добили сте пресуду за отпуштање радника са посла због активизма у Г. Г. ослободили сте велики број људи прекршајних пријава због протесних шетњи, сад сте добили поништење одлуке о смени двоје директора. Каква је то порука Вашим присталицама и грађанима Сремске Митровице уопште?

– Порука је јасна, 2016.године је неко покуцао на моја врата – нисам се плашио, нити устукнуо – јавним изношењем мишљења сваки појединац ризикује да се закуца и на његова врата, али што нас је више и што се више увезујемо и помажемо једни другима, тежа смо мета, а код њих је страх све већи!
Имали смо ситуацију са протестним шетњама, након којих су поднете прекршајне пријаве против учесника протеста и то на најподмуклији начин, и шта се десило? Сви су ослобођени!!!
Зашто?
Па пре свега организовано смо приступили овом проблему, нисмо оставили људе препуштене саме себи, пружили смо им правну помоћ и на крају учинили управо оно – да криминалној и корумпираној власти ставимо до знања да смо заједно, да их се не бојимо и да таквим приступом не могу са нас уплаше!

Овим путем позивам све грађане Сремске Митровице да одбаце страх, подигну глас, сачувају свој праг и сами одлучују о својој судбини, јер овом систему је крај на видику, а само уједињени чувајући једни другима леђа – можемо да учинимо да Митровица поново постане пристојно место за живот и град за све нас!

Leave a Response