Информације о нашем радуАктуелностиСаопштења

ПАНИКА У РЕДОВИМА СНС – а

Владимир Петковић – саопштење поводом укидања одборничких накнада

Као шеф Одборничке групе „Град за све нас“ још у децембру 2020. године, поднео сам амандмане које је сачинио наш правни тим, а који су се односили на укидање накнада одборника, чланова управних И надзорних одбора, комисија и Градског већа.

Циљ је био преусмеравање ових средстава на побољшање материјалног положаја наших суграђана, увођењем бесплатних уџбеника, ужина и вртића, бесплатног превоза и повећања давања социјално угроженим категоријама становништва.

На седници одржаној 17.12.2020. године, ови амандмани нису усвојени из разлога што за њих није гласао нико осим одборника Групе грађана „Град за све нас“

На ове амандмане сам лично подсећао на свакој седници Скупштине Града у последње две ипо године.

20.000 динара (нето) месечно се исплаћује одборницима Скупштине града и то, када је владајућа структура у питању, за нерад, нечитање скупштинског материјала, невођење рачуна о интересима суграђана, већ гласања по „дифолту“ што наше суграђане за 4 године кошта непуних 100 милиона динара (бруто).

Неупоредиво више иде на давања члановима одбора, комисија и већа.
Треба се одрећи свега у корист грађана.

Уплашени снагом наше Г. Г. и падом сопственог рејтинга, одборници владајуће коалиције (СНС-СПС) су на данашњој седници усвојили одлуку којом се укидају САМО накнаде одборника, не из разлога побољшања животног стандарда наших суграђана, већ из чистог страха од губитка власти и покушаја додворавања суграђанима.

Овим путем их позивам да укину И остале накнаде, односно накнаде чланова управних И надзорних одбора и Градског већа и да дају саопштење где ће конкретно та средства бити преусмерена.

Надамо се да ће то бити у интересу наших суграђана и да је то био мотив, а не само лична корист и страх од губитка предстојећих локалних избора.

Ми нашу борбу настављамо, они који желе да нам верују – нека верују, нећемо изиграти њихово поверење, а што се тиче свих спекулација на рачун Групе грађана – доста нам је правдања и убеђивања.

Владимир Петковић – саопштење поводом укидања одборничких накнада

Leave a Response