Informacije o našem radu

ТРИ ГОДИНЕ КАСНИЈЕ

613views

Данас је тачно 3 године од одржавања локалних избора 2020. године.
Наши суграђани су се тада први пут срели са Групом грађана „Град за све нас“ која се појавила као једина опозициона опција на одржаним изборима.
Група људи, окупљена само око једне идеје која је вођена општим бољитком и сменом недомаћинске управе, вођене првенствено личним интересима појединаца, препозната је међу суграђанима као једина светла тачка.
Иако смо основани непосредно пред саме изборе, финансирани спрам сопствених могућности, без времена (због епидемиолошке ситуације) да на адекватан начин представимо програм наше организације, остварили смо изузетан резултат.
6.500 наших суграђана поклонило нам је поверење и донело место у локалном парламенту за 11 одборника.
Предвиђали су да ћемо се распати, продати, утопити са другима. Говорили да смо проусташка организација, да немамо будућност, да смо небитни.
Три године касније показали смо да смо остали доследни, да смо своји, да нема компромиса.
Наши одборници су Скупштину учинили живом, предочавајући све локалне проблеме, критикујући одлуке које су фаталне по наше суграђане и дајући идеје за сврсисходније располагање буџетом.
Група грађана је формирала своје одборе на свим бирачким местима, обучила чланове бирачких одбора да на адекватан начин контролишу спровођење избора.
Штандови наше организације обилазе сва места, упознавајући грађане са програмом који је народ са одушевљењем препознао као одличан, јер нико од нас није вођен појединачним интересом.
Свакодневно се јављају нови људи који желе да пруже подршку и активно учествују у нашим акцијама.
Јављају се и разочарани у приче и обећања локалних моћника која никада нису реализована.
Све у свему, сада, након три године Група грађана „Град за све нас“ постала је озбиљан политички субјект и једина озбиљна претња владајућој коалицији на локалу.
Нови локални избори нас очекују за мање од годину дана.
Сви заједно можемо доћи до победе.
Можемо наш град и наша села, од простора на ком су самопрокламовани појединци, створили услове само за себе и своје интересе, претворити у ГРАД ЗА СВЕ НАС.

Leave a Response