Informacije o našem radu

50%-50% za SNS k(l)asu?

750views

Da će referendum biti u atmosferi muljanja, kršenja i ustavnih i ljudskih prava nagovestio je i predatorski odnos predstavnika vladajuće većine prema budžetu grada. U ovoj po svemu sudeći izbornoj godini, u kojoj građani skupo plaćaju sve hirove vlasti koji se odnose na stranačko zapošljavanje, kao svedoci zloupotrebe budžeta na poslednjoj sednici skupštine Grada, odbornici GG „Grad za sve nas“ kritikovali su svaki oblik bahatog trošenja novca građana. Odbornik GG Milan Savić oštro je osudio ovakvu politiku vlastodržaca: „Poštovani, javljam se povodom Kadrovskog plana organa Grada Sremska Mitrovica. Može se slobodno reći da se već iz kadrovskog plana može naslutiti da je pred nama izborna godina. Iako su predstavnici Grupe građana „Grad za sve nas“ više puta ukazivali na neopravdano postojanje nekih radnih mesta, i nepotrebno velik broj izvršilaca, s obzirom na to da se radi o neprofitnom sektoru, mi sada imamo pred sobom novi plan za povećanje broja zaposlenih.
Naime, umesto 179 zaposlenih na neodređeno radno vreme u organima Grada Sremska Mitrovica, sada se susrećemo sa povećanjem tog broja na čak 203 izvršioca, 24 izvršioca više.
Kada je reč o službenicima i nameštenicima na određeno vreme taj broj se sa 30 povećava na 38 izvršilaca.
Jedino smanjenje se može videti u Kabinetu gradonačelnika, umesto prvobitnih 7 izvršilaca, planira se smanjenje na 5.
Dakle, u organima grada će se uhlebiti tridesetoro ljudi više u odnosu na prethodnu godinu. Neka bude da će raditi za platu od 45.000 dinara (iako verujem da se radi o većim primanjima), to je 1.350.000 dinara više mesečno, odnosno 16.200.000 dinara više na godišnjem nivou iz budžeta Grada, govorimo o skoro 140.000 evra. Smatram da se radi o novcu građana koji je mogao da bude drugačije raspoređen.
Primera radi, za sanaciju objekta Predškolske ustanove „Pčelica“ u Laćarku će biti izdvojeno 15.000.000, za izgradnju pešačke i biciklističke staze 5.701.000, za sanaciju zgrade Pozorišta „Dobrica Milutinović“ 5.000.000, itd. Nacrt odluke o budžetu takođe uključuje novčane transfere usmerene na obrazovanje i to svega 2.650.000 za osnovno obrazovanje, odnosno 3.980.000 dinara za srednje obrazovanje. Naši sugrađani i naša deca zaslužuju više.“

Oslobađanje medija, zaglavljenih u jednoumlju autokratskog režima, koji ćute o pitanjima koja muče naše sugrađane, predstavlja jedan od naših glavnih programskih ciljeva, a dok se to ne desi, mi nastavljamo da vas o našem radu sa i borbi detaljno informišemo. Nadajući se danima kada će prenosi skupštine biti vidljivi i dostupni svim našim sugrađanima, pratite nas na našoj stranici https://gradzasvenas.rs/

Leave a Response