Informacije o našem radu

SREMSKA MITROVICA /MEDIJSKI TIGAR (još 15 miliona dinara medijima za 2021.godinu)

870views

SREMSKA MITROVICA /MEDIJSKI TIGAR
(15 miliona dinara medijima za 2021.godinu)

Na poslednjoj sednici skupštine Grada Sremska Mitrovica (zabranjenoj za medije, kao i sve prethodne) koja je trajala 6 sati, naši odbornici su iz materijala za sednicu došli do podataka koliko se novca naših sugrađana izdvaja za medije. Nema za škole, nema za poljoprivredu, ali za instrumente obmanjivanja naroda, ima i šakom i kapom! Štedećemo na deci, užinama, knjigama, socijalnim davanjima, kanalizacijama po tamo nekim selima, ali mediji su važniji, čak i od čistog vazduha!

O ovoj temi govorio je naš odbornik Miloš Milenović: “15.12.2021. na sajtu Grada objavljena je odluka o konkursu i dodeli novih 15 miliona dinara medijima za 2021. godinu. Šokiran sam činjenicom da je ove godine a odlukom vladajuće većine dodeljeno oko 300.000€ iz budžeta grada i novca građana Sremske Mitrovice za medije u 2021.


Upravo ste pričali o ekologiji i zaštiti životne sredine, pa vas pitam zašto ovih 15 miliona niste uložili u ozelenjavanje?
Od ovih 15 miliona, ponovo ste 9 miliona dali firmama povezanim sa Sremskom TV, a to su :
Sremski Radio M 1.000.000 rsd
Sremska TV 4.950.000 rsd 
Audio i Video produkcija Veliki Radinci .
Dakle ukupno još oko 9 miliona dinara građana Sremske Mitrovice za povezane firme . O ovim povezanim firmama postoje istraživanja i sve su povezane sa vlasnikom Sremske TV, ipak vi ste opet naš novac dali ovim firmama .

Iskreno se nadam, a već ste prethodno upozoreni, da ćete za ove odluke snositi odgovornost i vi i načelnik Ševo i svi koji su učestvovali u ovoj dodeli, jer ste omogućili lično bogaćenje gradskim novcem. Kada se sve sabere, firmama povezanim sa Sremskom TV dato je oko 150.000€, pa puta par godina unazad, mogli smo imati najzeleniji grad na Balkanu!
Ja ne znam da li vi taj novac međusobno delite, ali znam da ne radite u interesu grada. Podsećam vas da to nije novac od članarine SNS-a, već novac svih naših građana!”

Drugo rešenje za 2021 možete preuzeti i sami pogledati na:

A u prvom delu godine pisali smo o dodeli više od 17.000.000 rsd , možete pogledati ovde :

Oslobađanje medija, zaglavljenih u jednoumlju autokratskog režima, predstavlja jedan od naših glavnih programskih ciljeva, a dok se to ne desi, mi nastavljamo da vas o našem radu i borbi detaljno informišemo. Nadajući se danima kada će prenosi skupštine biti vidljivi i dostupni svim našim sugrađanima, partite nas na našoj stranici https://gradzasvenas.rs/

Leave a Response