Kolumne

ИНТЕРВЈУ СА ЗДРАВКОМ ХОМОЉОМ

413views

Ви сте један од најактивнијих представника омладине Г. Г. Град за све нас. Какво је интересовање младих за политику?

– Од вајкада у народу постоји изрека „На млађима свет остаје“. Сведоци смо све већег одлива омладине у иностранство, те сви имамо неког или знамо неког ко се одлучио на такав корак. Моје мишљење, и оно сто видим, је да све већи број младих људи активно почиње да прилази политици. То је добра ствар, јер свакако млади најбоље познају своје проблеме садашњице.

Који су проблеми која ваша генерација препознаје у Сремској Митровици?

– Проблеми младих људи у овом граду се протежу од не пружања шанси младим људима на неким водећим позицијама, до тога да доста паметних и образованих људи хлеб мора да тражи ван митровачке општине. Такође проблем су скупа школовања деце. Једна од првобитних идеја Г. Г. је бесплатни уџбеници и бесплатна ужина за децу (по узору на општину Рума).

На протестима у Београду је виђено пуно студената и младих. Да ли и у Митровици постоји енергија да се нешто промени?

– Управо тако, имали смо пример у Београду, где сте видели много младих људи, студената који исказују своје незадовољство. Ако такву слику имате у главном граду, можете замислити колико је она још лошија у мањим местима, а да не кажем тек у селима. Наравно да Митровица има енергију и младе људе, који ће свакако у једном тренутку то и показати.

Локални избори су за мање од годину дана. Шта очекујете од њих?

– Локални избори ће ускоро и на њима ће се свакако видети и чути глас народа о томе како живе и да ли су задовољни. Г. Г. активно ради сваки дан, људи се свакодневно прикључују и исказују своје тренутно незадовољство актуелном влашћу. Резултат ће, убеђен сам, бити позитиван за нас, јер је увек било да- један који хоће је увек више може од двојице који морају.

Г. Г. има организацију омладине. Како сте задовољни њеним функционисањем?

– Г. Г. као таква је пружила шансу и препознала активно учешће омладине у политици. Стога је и оформила омладину која има апсолутно учешће у доношењу свих одлука везаних за деловање Г. Г. Оно сто јесте циљ омладине је окупљање младих људи, упознавање и дружење, размењивање искустава, покушавање да се реше наши свакодневни проблеми у овом граду. Посебно ми је драго што се ту налази и доста младих, из малтене, свих околних села који управо износе своје проблеме које имају. Направили смо, пре свега, један другарски и пријатељски однос, што у суштини и јесте негде поента свега овога.

Leave a Response