Саопштења

ОБАВЕШТЕЊЕ – избори

Иако, као локална група грађана, не учествујемо на предстојећим парламентарним и покрајинским изборима, не можемо бити неми и не дати и свој допринос у борби против актуелне власти.
Из тог разлога позивамо све грађане да изађу на изборе 17.12. и гласају против овог режима, дајући глас било којој другој политичкој опцији, по сопственом избору.
Након 17.12. крећемо у заједничку борбу до коначне смене власти на локалу.
Као заговорници Прогласа, у циљу буђења свести о значају изласка на изборе, цитираћемо један његов део:
„Наше је недвосмислено уверење да време у коме живимо захтева од свих одговорних и забринутих грађана суочавање с тренутком, доношење јасних одлука и спремност не само за сведочење о потребним заокретима већ и за учешће у њима. Стварност нас је приморала да се запитамо: какви смо то људи ако склањајући поглед ћутке сведочимо експлозији криминала, неправде и насиља?

Покретачи овог обраћања су људи са именом и презименом, са својим животима, породицама и занимањима. Нико од нас нема намеру да се бори за било какве позиције и функције, нити да се упушта у игре власти и моћи– осећамо се позваним онолико колико би сваки грађанин данас требало да се осећа позваним. На свакоме човеку, оправдано забринутом за сопствену судбину, судбину своје земље, своје деце, породице и пријатеља јесте да нађе место у широкој скали супротстављања овом суноврату.“

Leave a Response