СаопштењаАктуелностиОстале вести

ШТА КРИЈЕ ДУШКО ШАРОШКОВИЋ?

Пошто на одборничка питања одавно не одговарају, избегавају сваку врсту дијалога, представници локалне самоуправе дају одговоре само када баш морају, када их притисне неки закон, као што је Закон о слободном приступу информацијама од јавног значаја, који их обавезује да то учине у року од 15 дана.

И када одговарају, то чине у свом стилу, немушто, неразумљиво, готово ни о чему немају податке, што само говори у прилог чињеници да се не мешају у свој посао.

На јасно и недвосмислено питање- колики је број чланова управних и надзорних одбора у јавним предузећима и установама чији је оснивач Град и колико су њихове накнаде на годишњем нивоу- одговора нема.

А можда би одговор на њега само покренуо лавину, јер број чланова и сума коју вуку из градског буџета сигурно није занемарљива.

Поред тога, то је само једна кап у читавом мору страначких намирења.

Како кажу, питање им је нејасно формулисано, а за број чланова управних и надзорних одбора упутили су нас на Службени лист Града Сремска Митровица број 30/2020.

Претрагом тог гласила успели смо избројати- 76 чланова управних и исто толико чланова надзорних одбора.

Занимљиво да највећи број тих „паразита“ је у Туристичкој организацији Града Сремска Митровица, 8 у Управном и 4 у Надзорном одбору. Ако узмемо у обзир да та установа има свега 5 запослених, од којих два директора, то је најбоља илустрација паразитског система који је успоставио Бранислав Недимовић.

Пошто смо пребројали та 152 страначка војника распоређена у одборе који ничему не служе- треба утврдити висину месечне накнаде.

Погађате- начелник Шарошковић не располаже тим подацима. Стога смо узели да је просек у висини одборничке накнаде, и то ове ниже, која важи за запослене, 20.000 динара нето, односно 30.864 динара бруто.

То на месечном нивоу износи око 4.700.000 динара, или нешто више од 56 милиона динара годишње.

Да схватимо колика је то количина пара којом се намирују страначки активисти, за та средства могли би сви основци у Сремској Митровици добити бесплатне уџбенике!

Али коме је још до деце и образовања?

Много је битније уложити у страначку војску Бранислава Недимовића.

Leave a Response