Саопштења

ЗВАНИЧНО САОПШТЕЊЕ ГРУПЕ ГРАЂАНА „ГРАД ЗА СВЕ НАС“ ПОВОДОМ ИЗБОРА ЗА МЕСНЕ ЗАЈЕДНИЦЕ

Поштовани суграђани, Група грађана „Град за све нас“ неће организовано учествовати на изборима за Месне заједнице у нашем граду и то из следећих разлога:

  • Уместо да Месне заједнице буду места на којима се грађани комшијски договарају како да уреде и унапреде своју микро – средину у којој живе (што Устав и предвиђа) оне су код нас, нажалост, одумрле и постале политичка мета.
  • Просторије месних заједница злоупотребљене су за прављење изборних штабова, који онда постају месни одбори СНС- а, а то су у ствари и простори где се непосредно делује и одакле њихови следбеници полазе на аутобуске кампање.
  • Преко месних заједница владајућа СНС странка је непосредно у контакту са грађанима, одатле се деле и све те такозване помоћи државе и пакети (а у ствари то су наши новци који се деле грађанима, као да их дели СНС) што је једна екстремно важна активност напредњака и део њиховог популизма.
  • Град је укинуо све ингеренције Месним заједницама, савет истих нема о чему да одлучује, а због свега наведеног не постоји ни озбиљан план рада.
  • Централизовањем буџета Месна заједница нема никакву сврху, чак представља и додатни трошак.

Ипак, све оне појединце или групе које не припадају владајућој већини, а које одлуче да самостално изађу на изборе МЗ, Група грађана “Град за све нас” ће подржати и помоћи логистички и маркетиншки, као и присуством наших чланова у изборној комисији.

Наша адреса на којој нас можете посетити сваког радног дана од 18 – 20х. је Рибарске обале 32,
а контакт телефон је 064 1111 253

Leave a Response