Saopštenja

ZVANIČNO SAOPŠTENJE GRUPE GRAĐANA „GRAD ZA SVE NAS“ POVODOM IZBORA ZA MESNE ZAJEDNICE

Poštovani sugrađani, Grupa građana „Grad za sve nas“ neće organizovano učestvovati na izborima za Mesne zajednice u našem gradu i to iz sledećih razloga:

  • Umesto da Mesne zajednice budu mesta na kojima se građani komšijski dogovaraju kako da urede i unaprede svoju mikro – sredinu u kojoj žive (što Ustav i predviđa) one su kod nas, nažalost, odumrle i postale politička meta.
  • Prostorije mesnih zajednica zloupotrebljene su za pravljenje izbornih štabova, koji onda postaju mesni odbori SNS- a, a to su u stvari i prostori gde se neposredno deluje i odakle njihovi sledbenici polaze na autobuske kampanje.
  • Preko mesnih zajednica vladajuća SNS stranka je neposredno u kontaktu sa građanima, odatle se dele i sve te takozvane pomoći države i paketi (a u stvari to su naši novci koji se dele građanima, kao da ih deli SNS) što je jedna ekstremno važna aktivnost naprednjaka i deo njihovog populizma.
  • Grad je ukinuo sve ingerencije Mesnim zajednicama, savet istih nema o čemu da odlučuje, a zbog svega navedenog ne postoji ni ozbiljan plan rada.
  • Centralizovanjem budžeta Mesna zajednica nema nikakvu svrhu, čak predstavlja i dodatni trošak.

Ipak, sve one pojedince ili grupe koje ne pripadaju vladajućoj većini, a koje odluče da samostalno izađu na izbore MZ, Grupa građana “Grad za sve nas” će podržati i pomoći logistički i marketinški, kao i prisustvom naših članova u izbornoj komisiji.

Naša adresa na kojoj nas možete posetiti svakog radnog dana od 18 – 20h. je Ribarske obale 32,
a kontakt telefon je 064 1111 253

Leave a Response