Saopštenja

ZVANIČNO SAOPŠTENJE GRUPE GRAĐANA „GRAD ZA SVE NAS“ POVODOM IZBORA ZA MESNE ZAJEDNICE

2.3kviews

Poštovani sugrađani, Grupa građana „Grad za sve nas“ neće organizovano učestvovati na izborima za Mesne zajednice u našem gradu i to iz sledećih razloga:

  • Umesto da Mesne zajednice budu mesta na kojima se građani komšijski dogovaraju kako da urede i unaprede svoju mikro – sredinu u kojoj žive (što Ustav i predviđa) one su kod nas, nažalost, odumrle i postale politička meta.
  • Prostorije mesnih zajednica zloupotrebljene su za pravljenje izbornih štabova, koji onda postaju mesni odbori SNS- a, a to su u stvari i prostori gde se neposredno deluje i odakle njihovi sledbenici polaze na autobuske kampanje.
  • Preko mesnih zajednica vladajuća SNS stranka je neposredno u kontaktu sa građanima, odatle se dele i sve te takozvane pomoći države i paketi (a u stvari to su naši novci koji se dele građanima, kao da ih deli SNS) što je jedna ekstremno važna aktivnost naprednjaka i deo njihovog populizma.
  • Grad je ukinuo sve ingerencije Mesnim zajednicama, savet istih nema o čemu da odlučuje, a zbog svega navedenog ne postoji ni ozbiljan plan rada.
  • Centralizovanjem budžeta Mesna zajednica nema nikakvu svrhu, čak predstavlja i dodatni trošak.

Ipak, sve one pojedince ili grupe koje ne pripadaju vladajućoj većini, a koje odluče da samostalno izađu na izbore MZ, Grupa građana “Grad za sve nas” će podržati i pomoći logistički i marketinški, kao i prisustvom naših članova u izbornoj komisiji.

Naša adresa na kojoj nas možete posetiti svakog radnog dana od 18 – 20h. je Ribarske obale 32,
a kontakt telefon je 064 1111 253

Leave a Response