+381641111253 gradzasvenas@gmail.com
понедељак, 11 децембра, 2023
Остале вестиAktuelnosti

АУТОБУСИ НАМ СЕ РАСПАДАЈУ!

Издавања за јавни превоз у граду из касе Града после новог ребаланса је повећан на 206 милиона, а првобитно је био 170 милиона динара. За само неколико година Град је повећао ово давање за скоро 100 милиона динара.

Јавно приватним партнерством град је јавни превоз доделио предузећу Сирмиумбус на 15 година. Циљ оволико дуге концесије је пре свега био повећање квалитета услуге и том приликом садашња градоначелница се хвалила најсавременијим аутобусима са мотором еуро 6, модерни, квалитетни и еколошки аутобуси.

Сведоци смо да је власт по ко зна који пут слагала грађане, јер се превоз одржава са аутобусима који се буквално распадају, који ни технички преглед не би прошли, запуштени, прљави, неодржавани, загушљиви. Аутобуси неретко касне, а често се деси и да се неки полазак и не одржи.

Једина ствар коју је Град урадио је да редовно повећава цену карата за све категорије путника, а сада видимо и да се поред тога Сирмиумбусу директно из буџета града дотира преко 200 милиона динара годишње.

Стручни тим Г.Г. Град за све нас има решење којим би услуга јавног превоза била бесплатна за све грађане, а о побољшању квалитета аутобуса је бесмислено и говорити, јер овако срамне аутобусе нема ниједан град у Србији.

Leave a Response