+381641111253 gradzasvenas@gmail.com
понедељак, 11 децембра, 2023
Informacije o našem raduAktuelnostiSaopštenja

КОЛИКО НАС КОШТАЈУ СТРАНАЧКА НАМИРЕЊА?

Из буџета Града огроман новац се одлива на накнаде за разноразне одборе, комисије и чланове Градског већа.


Сви ови људи, углавном, имају основни извор прихода-посао, који су „заслужили“ својим страначким активностима.


И наравно, нико од њих не ради у погону неке фабрике, већ су запослени у оквиру неке градске управе, неког јавног предузећа или већ тамо где је плата солидна, а не ради се много.
Још 2020. године, Група грађана „Град за све нас“ поднела је 5. амандмана, тражећи да се укину све накнаде, а да они који су их примали своје ангажовање у комисијама, одборима, градском већу и Скупштини града обављају волонтерски.


У питању је огромна количина новца која би на тај начин остала у „градској каси“ и предложено је да се тај новац преусмери на: бесплатне уџбенике, бесплатне вртиће, бесплатну ужину и градски превоз и на све оно што би олакшало живот наших суграђана.
Владајућа коалиција није изгласала ове амандмане.


На последњој скупштинској седници донета је одлука о укидању одборничких накнада од 01.01.2024.
Нико није навео на шта ће конкретно та средства бити преусмерена.
Нико није рекао о ком износу се ради.


Из тог разлога, Група грађана је данас поднела захтев за приступ информацији од јавног значаја, тражећи бруто износе који се уплаћују на име свих накнада, не само одборничких, како би наши суграђани имали прилику да виде о којој суми новца је реч и шта би све могли тим новцем да решимо, да грађани заиста имају интерес од тога, а не да се тај новац слије у изборне кампање или нечије џепове.


Од Градске управе за буџет и локални економски развој очекујемо одговор у примереном року, који ћемо вам пренети у целости.

Александар Уметић одборник Г. Г. „Град за све нас“

Leave a Response