АктуелностиИнформације о нашем радуОстале вестиСаопштења

НОВ АСФАЛТ – ЗНАК ДА ЋЕ УСКОРО ИЗБОРИ

У буџету Града тренутно извајање за одржавање путева и улица је 234 милиона динара. Од тога на зимско одржавање оде 40, а на летње 80 милиона динара. Разлог томе је што Сирмијумпут нема потребну механизацију и људство, па мора да тражи подизвођача, а то је Хидрограђевинар. Поред тога, Град је ушао у јавно приватно партнерство са предузећем Сремпут из Руме. Док се све три фирме не намире, за саме радове остане много мање пара.

Пошто се ближе избори, у последње време је асфалтирано неколико деоница (Ср. Митровица – Велики Радинци, Лаћарак – Чалма, Лежимир – Манђелос). Већина средстава којима су изведени ови радови нису уопште из градског буџета. Поред ових путева, сви остали су нам у катастрофалном стању. Најбољи пример за то је мост који спаја Срем и Мачву. У 21. веку такво стање коловоза, на тако транзитном и оптерећеном путу је срамота свих нас.

ГГ „Град за све нас“ се залаже да се за квалитет живота грађана, где сигурно спада и путна инфраструктура, из буџета Града издвајају много већа средства. За културу, спорт и медије се издваја 1,4 милијарде динара. Преусмеравањем ових средстава омогућили би се квалитетни путеви на целом подручју града и села, и не би мештани добијали нов асфалт само пред изборе.

Leave a Response