Информације о нашем радуАктуелностиОстале вестиСаопштења

ПОНОВО ПОСКУПЕЛО ГРЕЈАЊЕ – УЖИВО ТВ НОВА Град за све нас

Градско веће Сремске Митровице донело је одлуку о повећању цена грејања за физичка лица 3,67 посто, док је за пословне просторе повећање 10,6 одсто.
Група грађана „Град за све нас“ из Сремске Митровице, скренула је пажњу да је поскупљење спроведено без адекватног информисања јавности. Зато је у Сремској Митровици јутрос био Ђорђе Мијаиловић, репортер јутањег програма „Пробуди се“. Он нам преноси да ово није прво поскупљење ове године.

Ово је за претходних годину дана треће поскупљење грејања у Сремској Митровици и група грађана „Град за све нас“ скренула је пажњу да се то ради на нетранспарентан начин. Ова група има чак 12 одборника у Скупштини града и тражили су да се овајве одлуке ипак спроведу кроз то тело, како би грађани могли да знају да их ипак неко представља и да све то прође кроз скуштинску расправу.

Александра Поповић из групе грађана „Град за све нас“ појаснила је за ТВ Нова како је ова одлука локалне власти прошла испод рада јавности. За грађане који су у тешкој материјалној ситуацији, овај период године доноси и бригу о томе да ли ће успети да обезбеде ограв за зиму.

Извор: ТВ НОВА

Leave a Response