Колумне

Интервју са Наташом Стјепић

Ко је Наташа Стјепић?

– Наташа Стјепић је економисткиња, супруга и мајка, рођена и одрасла у Великим Радинцима.
Завршила сам економску школу, основне и мастер студије Економског факултета у Суботици. Радила сам у Новом Саду у књиговодству и банкарству. Сада живим у Црној Гори, али доста времена проводим у свом селу.

Да ли сте члан ГГ Град за све нас?

– Да, члан сам од првог дана, од првог потписа. И данас, после три и по године, моје мишљење се није променило, сјајни људи, сјајан тим, имају моју подршку.

Како Вам се чини рад ГГ данас?

– Задовољна сам њиховим радом. Обилазе села, причају са људима о њиховим ставовима, проблемима. Одборници у скупштини се труде да се њихов глас чује, постављају питања, захтеве, објављују све јавно да се зна шта се дешава. Организована је и омладина ГГ са циљем да се млади подстакну да што више учествују, да износе своја мишљења шта и како мењати у Сремској Митровици.

С обзиром да сте из Великих Радинаца, какво је стање у Вашем селу?

– Тужно. Урађен је, коначно, тај пут до Сремске Митровице, и паркинг испред цркве и то је све. Млади немају никакву забаву, деца тек нигде да се поиграју. Поведох пре пар дана ћерку у школско двориште, љуљашке из мог детињства, од тобогана само мердевине остале, клацкалице покидане, само да се деца повреде, ништа друго, туга.

Шта очекујете у Сремској Митровици и Србији након избора на пролеће?

– Искрено, не могу ништа да проценим. Пре неколико година била сам контролор на изборима, толико је уцена, претњи, намештања, неправилности… А то је само једно мало село у Срему, замислите тек на нивоу државе.. Не знам шта да очекујем, али знам чему се надам.

Како грађани могу да утичу на побољшање ситуације у земљи?

– За почетак непристајањем на уцене, да се не воде политиком: „Ћути, нема ко бољи, ћути, добро је…“ Није добро, и итекако може бити боље.
То је први корак, да се људи освесте, па ће после све остало ићи лакше.

Наташа Стјепић је економисткиња основних и мастер студија, супруга и мајка, из Великих Радинаца.

Leave a Response