Информације о нашем раду

НАШ СТРУЧНИ ТИМ ИМА РЕШЕЊА

КАКО РЕШИТИ ПРОБЛЕМ ПАРКИРАЊА?

Сведоци смо да се у Сремској Митровици убрзано граде нови стамбени комплекси у централним деловима града. Такође, статистика показује да се број регистрованих аутомобила повећава. Потреба за паркирањем је све већа и већа.

Наравно, локална самоуправа је нема на нове трендове, јер никад ни није имала стратегију и визију урбаног развоја града. То и не чуди, јер су институције урушене пошто их воде нестручни људи. Одборници ОГ „Град за све“ нас на заседањима Скупштине су стално указивали на нагомилане проблеме који се уопше не решавају. Често се са говорнице спомиње да је велики проблем непостојање бициклистичке инфраструктуре, саобраћајних гужви, паркирања, лошег квалитета јавног превоза и слично. Одговора нема, а неће га ни бити јер једноставно владајућа већина нема капацитет како би решила овакве ствари.

ГГ „Град за све нас“ има стручни тим који нуди многа решења којима би се квалитет живота грађана подигао на већи ниво:
„Да би се проблеми решили пре свега треба дати квалитетна решења, а не одмах ударити по џепу грађана. Нпр. јавни превоз. Једино решење владајуће коалиције је што често повећава цену карте, а грађани тиме ништа нису добили, чак шта више аутобуси којима се врши превоз су у катастрофалном стању.

Проблем паркирања је решив тако што ће се нпр. поспешити коришћење јавног превоза нижом ценом карте и бољим аутобусима, град кроз комунално опремање мора око нових зграда обезбедити довољан број паркинг места, неопходна је изградња нових паркинг места па чак и јавне гараже, потребна је реорганизација система наплате паркинга и друго. За све ове идеје постоје конкретна решења и надам се да ћемо на следећим изборима добити поверење грађана како би нагомилане саобраћајне проблеме кренули што пре да решавамо.“

Мирослав Јовановић, дипломирани инжењер саобраћаја

Leave a Response