Питања читалаца

Питање наше читатељке упућено Владимиру Петковићу.

„Ви питате, ми одговарамо“. Од питања која су пристигла на нашу страницу издвајамо питање наше читатељке упућено Владимиру Петковићу.

Питање гласи:

У случају да победите на локалним изборима, да ли бисте прихватили место градоначелника, с’обзиром на то да водите успешну адвокатску канцеларију?“.

Одговор Владимира Петковића преносимо у целости:

– Да, прихватио бих место градоначелника, али желим да истакнем да бих ту функцију обављао волонтерски, без динара надокнаде. У случају да је то немогуће добијени износ бих уплаћивао у хуманитарне сврхе. Ту функцију бих тако обављао у неком периоду од око 6 месеци. Сад ћу вам рећи зашто тако. Зато што бих у том периоду успоставио систем. Систем одговорних људи који би водили овај град у општем, заједничком интересу свих суграђана. Након тога не би био потребан градоначелник, нити море измишљених функција које само исисавају новац из градског буџета. На тај начин би избегли оно што имамо деценијама уназад – да се увек један човек за све пита и о свему одлучује. Оног момента када постанем градоначелник почиње тећи рок од 6 месеци у ком ћу показати да може другачије и пре свега, да може много, много боље, а решење је врло једноставно –
успостављање система“.

Leave a Response