Остале вести

IMA JEDAN SREM U KUĆERKU

Savez udruženja poljoprivrednika Banata na sednici Odbora, doneo je odluku za protestnu vožnju, koja će se održati 29. marta. Protestna vožnja biće prijavljena a ruta je do Andrićevog venca, ispred Predsedništva Srbije. Poljoprivrednici će pokušati traktorima da dođu do svog cilja, do centra Beograda i predsedništva, u znak protesta zbog zabrane izvoza poljoprivrednih proizvoda i svih ostalih zahteva koje su poljoprivrednici poslednjih mesec dana pokušavali da reše u pregovorima sa Vladom Srbije i premijerkom.

Poljoprivrednici planiraju da se u utorak, 29. marta, okupe oko 10 časova u Čenti, kod mosta, gde očekuju blokadu puta.

Cilj protesta je ispunjenje zahteva poljoprivrednika zbog održivosti proizvodnje, pa otuda i poziv ovog udruženja svim poljoprivrednicima u zemlji da se pridruže protestu. (Izvor list „Danas“)

A gde su naši poljoprivrednici u svemu ovome?

Poljoprivrednici sremskog okruga, godinama su ciljano postavljani u položaj zavisnosti da rade pognute glave zbog obećanih subvencija koje im po zakonu pripadaju, a koje lično odlazeći ministar Branislav Nedimović zloupotrebljava kao vid ucene. Iako duboko nezadovljni i prevareni, naši poljoprivrednici ćute i predstavljaju pravu sliku našeg ucenjenog , poslušničkog društva! A kada nema jedinstva, nema ni uspeha, znaju to oni koji ih međusobno svađaju, isti oni koji na njihovom „crnačkom“ radu od jutra do mraka profitiraju u toplim i lagodnim funkcionerskim foteljama, zloupotrebljavajući sve što im se nađe na putu…Ipak, uvek postoje hrabri pojedinci koji ne žele da ih šačica gramzivih političara tlači i smatra građanima drugog reda. Zato se,kako smo obavešteni poljoprivredni proizvođači sami organizuju i pridružuju vozilima koja će prolaziti kroz naš grad.

OSTAVLJAJATI DECI DA VODE NAŠE BITKE ZA NORMALAN ŽIVOT JE ISPOD SVAKOG DOSTOJANSTVA I RODITELJSKE ULOGE!
Zbog toga Grupa građana „Grad za sve nas“ apeluje na naše Udruženje poljoprivrednika da stanu na put onima koji ih godinama plaše i međusobno svađaju i udruženo ostvare svoja prava na rad i normalan život!

Radi očuvanja sela, radi dobrobiti malih i srednjih poljoprivrednih proizvođača, podneti su sledeći zahtevi:

  1. Ukidanje uredbe o zabrani izvoza pšenice, kukuruza, brašna i suncokretovog ulja;
  2. Ukidanje akcize za euro dizel za registrovana poljoprivredna gazdinstva;
  3. Subvencije po 200€ \ ha;
  4. Redovna i brza isplata subvencija, isplata svih zaostalih neisplaćenih subvencija i isplata budućih subvencija u roku od 45 – 60 dana od dana podnošenja zahteva;
  5. Regulisanje uvoza smrznutog mesa iz inostranstva;
  6. Regulisanje nekontrolisanog uvoza mleka u prahu;
  7. Omogućiti poljoprivrednicima točenje goriva van rezervoara

Leave a Response