Informacije o našem radu

Planiranje povećanja plata zaposlenim u javnim preduzećima, vesnik izborne godine

924views

Na 18. sednici Skupštine Grada, naša odbornica Nataša Zec, za govornicom je pričala o bužetu Grada planiranom za 2022. godinu i nazvala ga „partijskim“ ili „izbornim“ budžetom, u kom se jasno vidi da nam predstoji izborna godina, jer se planira povećanje plata u većini ustanova koje se finansiraju od naših, gradskih sredstava ( i do fantastičnih cifara od 270. 000, 00 dinara bruto za rukovodstvo i oko 200.000, 00 za zaposlene) .
Ona je podsetila kreatore budžeta da jedan profesor u školi ima nešto preko 500 eura platu i da ni to nije dovoljno nisko, već je jedino prosveta u gradu ostala na cifri od 1800, 00 dinara putnog troška, dok su svi ostali dobili povećanje na 2400, 00 dinara.
Kako je rekla, načelnik je prosvetarima to objasnio praznom kasom i da bi tek 2023. mogla postojati šansa da će se manje dana putovati do škole o ličnom trošku. Odbornica Zec se osvrnula na činjenicu da Grad ima novca da poveća broj zaposlenih i plate u javnim preduzećima, jer je to rentabilnije od besplatnih udžbenika i vrtića.
Ona je pozvala i sve prisutne odbornike da u bilo koju školu dođu nenajavljeno i na licu mesta provere tvrdnju rukovodećih ljudi u našem gradu, da i dezinfekcionih sredstava i maski ima u izobilju, za svu decu.
“ Budžet u kom se planira ulaganje u sport i omladinu, ne kupuje lopte za jednokratnu upotrebu i ne prikazuje da im je cena deset puta veća nego što zapravo jeste.
Domaćinski budžet ne daje 330 000, 00 eura Turističkoj organizaciji grada, ako znamo da imamo ogroman broj građana koji ne mogu da dosegnu ni polovinu potrošačke korpe za mesec dana. Turizam i razvoj turizma DA, ali prvo besplatni vrtići, udžbenici, prevoz i užina za osnovce.
Kada osvane takav plan budžeta Za nasu decu, prva ću glasati za isti.
Ovako slogan „Za našu decu“ jeste samo pogrešno protumačen od nas glupih i lakovernih građana.
Ipak je samo za VAŠU! „

Oslobađanje medija, zaglavljenih u jednoumlju autokratskog režima, koji ćute o pitanjima koja muče naše sugrađane, predstavlja jedan od naših glavnih programskih ciljeva, a dok se to ne desi, mi nastavljamo da vas o našem radu i borbi detaljno informišemo. Nadajući se danima kada će prenosi skupštine biti vidljivi i dostupni svim našim sugrađanima, pratite nas na našoj stranici https://gradzasvenas.rs/

Leave a Response