Informacije o našem radu

     SKUPŠTINA ILI CIRKUS KOLORADO?(NEISTINA , OBMANA, LAŽ …)

910views

Dok vladajuća većina ne pristane na prenos skupštinskih sednica, Grupa građana “Grad za sve nas” će dati sve od sebe da sa svojim sugrađanima barem delimično podeli ono što se dešava iza zatvorenih vrata. Današnja sednica je počela obraćanjem odbornika Aleksandra Umetića, kojim je upućena kritika na račun rada Skupštine. Obraćanje vam prenosimo u celosti:

„Dobar dan svima.Predsedniče Skupštine, ja sam Vas još na prethodnoj sednici zamolio da mi ne dajete nikakva objašnjenja –  bilo to vezano za moje primedbe na zapisnik, bilo to vezano za nešto drugo, za povredu poslovnika i slično.Opet ovde u zapisniku stoji, da ste Vi meni dali neko objašnjenje na moju primedbu iz zapisnika sa osme sednice Skupštine grada. Moja primedba se odnosila na to što niste dozvolili da predložim promenu dnevnog reda zato što je prošlo 24 časa od datuma određenog za početak sednice, a materijal sam dobio 20 časova pre početka sednice!!! I džaba vam je da mi objašnjavate da je normalno da mogu da stavim primedbu na nešto što ću saznati četiri sata kasnije. Ja verujem da ovo što ste meni objašnjavali, da objašnjavate Dejvidu Koperfildu, da bi i on slegao ramenima i rekao: „Gospodine Nediću, nemoguće je da pričamo o nečemu što ću saznati četiri sata kasnije.“ I opet vas molim da mi ništa ne objašnjavate, ako postoji neka moja primedba, da to stavite na glasanje, da se Skupština izjasni o tome.

Sledeće, u ovom zapisniku stoji jedna velika neistina, obmana, laž…

Kaže ovako: 

„ Skupština Grada je sa 33 glasa za, 10 glasova protiv i bez uzdržanih glasova, donela zaključak o prihvatanju Izveštaja o radu „Muzeja Srema“ za 2020. godinu“. 

Ovo je apsolutna laž, Skupština Grada, nije mogla doneti ovu odluku, zato što je nije ni razmatrala! Mi smo ovde razmatrali odluku o radu Muzeja iz 2018. godine. I materijal koji smo dobili je iz 2018. godine, kao i sva dokumenta vezana za to su iz 2018. godine. Ja vas kao predsednika Skupštine i jednu političku figuru, donekle i razumem. Vaše je zaduženje da zaštitite načelnika za kulturu, da zaštitite direktora Muzeja, Upravni i Nadzorni odbor, da prikrijete njihovu površnost i aljkavost u poslu. Ali ne razumem da postoji 50 odbornika, koji se ovde prave i slepi i gluvi na sve ovo!!! Pitam se da li su tih 20 000 dinara toliko veliki, da vi trpite sva ta poniženja. Meni je zaista predsedniče nejasno da Vi ne uradite nešto radikalnije… da ne promenite poslovnik o radu… da donesete odluku da odbornici ne moraju da prisustvuju Skupštini, da blanko potpišu da se apriori slažu sa svim vašim odlukama, pa da Vi radite onako kako hoćete, a Vi svakako radite onako kako hoćete. Zamolio bih Vas, jer to bi bilo u interesu šire društvene zajednice,da ti odbornici ostanu kući i da se bave svojim zanimanjem, da budu korisni članovi društva, a ne da ovde bezveze sede 4, 5 sati, dižu ruke i aplaudiraju. Zaista bih vas zamolio da uzmete ovaj moj predlog u razmatranje, jer u protivnom pravite cirkus od Skupštine, a ako pravite cirkus, onda ga napravite da bude kompletan, a ne ovako na pola kao što ste do sada činili!“

Oslobađanje medija, zaglavljenih u jednoumlju autokratskog režima, koji ćute o pitanjima koja muče naše sugrađane, predstavlja jedan od naših glavnih programskih ciljeva, a dok se to ne desi, mi nastavljamo da vas o našem radu i borbi detaljno informišemo. Nadajući se danima kada će prenosi skupštine biti vidljivi i dostupni svim našim sugrađanima, pratite nas na našoj stranici https://gradzasvenas.rs/

Leave a Response