Остале вести

Криминал у школама, други део

После покушаја да се свим школама уз поклон за кинеске лопте, реалне вредности између 300 и 500 динара, уруче и фактуре , заведене у ЦРФ (централни регистар фактура), у износу од око 3500 по лопти, огласила се ГГ Град за све нас.
После наше објаве, волшебно су повучене фактуре, Градска управа је то представила као донацију, односно да су лопте бесплатне, не објаснивши притом ко је мистериозни донатор, који је набавио лопте са словном и другим грешкама, баш код продавца дувана у Петровцу на Млави.
Како не постоји бесплатан ручак, тако не постоје ни бесплатне лопте. Са неке позиције из буџета ове фактуре ће бити плаћене трговцима кафом и дуваном из Петровца на Млави, тако да ће грађани свеједно платити ове предмете које личе на лопте и то 5 – 6 пута више од њихове реалне цене у кинеским радњама.
Дежурни адвокати власти – локални медији, су увелико у кампањи одбране лоповлука градских челника и институција које представљају.
Срамота за некад часну професију новинара, ако се ико од ових који бране лоповлук и осуђују оне који на исти указују, може назвати новинарем.
Овом приликом се захваљујемо часним људима, који су део власти искључиво јер су уцењени, а који су нам указали на овај покушај лоповлука, уз наду да ће се владајућа већина дозвати памети и схватити да је и већини њихових „чланова“ дозлогрдило да оправдава и прикрива лоповлук руководства.
Као што власт не жели да објави име „мистериозног донатора“, кога су измислили да би покрили аферу, тако ни ми нећемо открити ко нам доставља информације о њиховим лоповлуцима.
Ми поседујемо рачуне које је фирма за промет дуваном издала свакој појединачној школи и које су сада повучене из ЦРФ – а, које је свака школа добила да плати приликом преузимања лопти. Питајте директоре школа како су одреаговали када су добили фактуре да плате неадекватне лопте и када су видели цене истих. Рачуне нећемо да објављујемо, јер би открили ко нам их је проследио , а знамо и да ће то надлежни органи игнорисати, а медији наћи неко ново спиновања за стару српску реч – ЛОПОВЛУК.

Ослобађање медија, заглављених у једноумљу аутократског режима, који ћуте о питањима која муче наше суграђане, представља један од наших главних програмских циљева, а док се то не деси, ми настављамо да вас о нашем раду и борби детаљно информишемо. Надајући се данима када ће преноси скупштине бити видљиви и доступни свим нашим суграђанима, пратите нас на нашој страници „ГРАД ЗА СВЕ НАС“

Leave a Response