Остале вести

Kriminal u školama, deo drugi

1.4kviews


Posle pokušaja da se svim školama uz poklon za kineske lopte, realne vrednosti izmedju 300 i 500 dinara, uruče i fakture , zavedene u CRF (centralni registar faktura), u iznosu od oko 3500 po lopti, oglasila se GG Grad za sve nas.
Posle naše objave, volšebno su povučene fakture, Gradska uprava je to predstavila kao donaciju, odnosno da su lopte besplatne, ne objasnivši pritom ko je misteriozni donator, koji je nabavio lopte sa slovnom i drugim greškama, baš kod prodavca duvana u Petrovcu na Mlavi.
Kako ne postoji besplatan ručak, tako ne postoje ni besplatne lopte. Sa neke pozicije iz budžeta ove fakture će biti plaćene trgovcima kafom i duvanom iz Petrovca na Mlavi, tako da će građani svejedno platiti ove predmete koje liče na lopte i to 5 – 6 puta više od njihove realne cene u kineskim radnjama.
Dežurni advokati vlasti – lokalni mediji, su uveliko u kampanji odbrane lopovluka gradskih čelnika i institucija koje predstavljaju.
Sramota za nekad časnu profesiju novinara, ako se iko od ovih koji brane lopovluk i osuđuju one koji na isti ukazuju, može nazvati novinarem.
Ovom prilikom se zahvaljujemo časnim ljudima, koji su deo vlasti isključivo jer su ucenjeni, a koji su nam ukazali na ovaj pokušaj lopovluka, uz nadu da će se vladajuća većina dozvati pameti i shvatiti da je i većini njihovih „članova“ dozlogrdilo da opravdava i prikriva lopovluk rukovodstva.
Kao što vlast ne želi da objavi ime „misterioznog donatora“, koga su izmislili da bi pokrili aferu, tako ni mi nećemo otkriti ko nam dostavlja informacije o njihovim lopovlucima.
Mi posedujemo račune koje je firma za promet duvanom izdala svakoj pojedinačnoj školi i koje su sada povučene iz CRF – a, koje je svaka škola dobila da plati prilikom preuzimanja lopti. Pitajte direktore škola kako su odreagovali kada su dobili fakture da plate neadekvatne lopte i kada su videli cene istih. Račune nećemo da objavljujemo, jer bi otkrili ko nam ih je prosledio , a znamo i da će to nadležni organi ignorisati, a mediji naći neko novo spinovanja za staru srpsku reč – LOPOVLUK.

Oslobađanje medija, zaglavljenih u jednoumlju autokratskog režima, koji ćute o pitanjima koja muče naše sugrađane, predstavlja jedan od naših glavnih programskih ciljeva, a dok se to ne desi, mi nastavljamo da vas o našem radu i borbi detaljno informišemo. Nadajući se danima kada će prenosi skupštine biti vidljivi i dostupni svim našim sugrađanima, pratite nas na našoj stranici https://gradzasvenas.rs/

Leave a Response