Informacije o našem radu

„ZLATNO DOBA“ STIGLO I U MITROVICU

1.7kviews

  Poslednja sednica Skupštine grada Sremska Mitrovica, protekala je u čitanju izveštaja o radu različitih institucija i ustanova. I dok većina građana živi u strahu od najavljenih poskupljenja svega i svačega, vlast nam je u svojim izveštajima predstavila svoj neki idealan (izmišljen) svet uspešnog poslovanja. Primetivši raskorak između naše stvarnosti i njihove jave, ispred Grupe građana “Grad za sve nas” govorio je odbornik Aleksandar Umetić:

 „Ubeđujete nas da su ovo neke lopte, nekog dobrotvora iz Petrovca na Mlavi… a svi  vrlo dobro znamo da je taj vlasnik firme, Aleksandar, sin Miloša iz Bosuta, koji je drug najbitnije političke figure u selu, a koji je opet blizak prijatelj visokog stranačkog funkicionera i znamo dobro kako su te lopte došle ovde! I zato vas molim da prestanete da izmišljate i da stvari nazovemo pravim imenom. Nije problem pogrešiti, treba priznati grešku i nastaviti dalje. Kad sam već kod „lopti“, kako su one završile u Centralnom registru faktura, kako su povučene, to pitanje mogu postaviti načelniku Šaroškoviću, pošto direktori i šefovi računovodstva škola imaju šifre CRF – a, a ima ih i uprava načelnika.

Ko je zloupotrebio te šifre? Kako se može nečiji račun bez saglasnosti direktora i šefa računovodstva zavesti u CRF – u? Gospodine Šaroškoviću, na prethodnom izlaganju na kome ste rekli da ste „solventni“ i da je suficit 84 miliona, objasnili ste da kada načelnik donese račun, Vi odmah puštate… Da ovo nije istina, vidimo po tome što se jubilarne nagrade ne isplaćuju zbog nedostatka sredstava u budžetu. Ja sam postavio pitanje, koliki je konsolidovani dug grada, Vi ste mi odgovorili da to postavim kao odborničko pitanje, postavio sam ga i naravno da nisam dobio odgovor na postavljeno pitanje. Da ste mi i odgovorili , to verovatno sada ne bi bila ista cifra, pošto je na prošloj sednici Skupštine grada JKP „Komunalije“ dobilo odobrenje da se zaduži kreditom od 90 miliona dinara, pa vas ja pitam, šta će gradu koji tako dobro funkcioniše i javnom preduzeću koje ima monopol u svim sferama svog delovanja, kredit od 90 miliona dinara, izuzev ako se neće upotrebiti za fiktivna radna mesta, za predizbornu kampanju za april mesec… ali nije to suština. Najveći problem je to što ćemo mi i naša deca vraćati taj kredit… Najbitnije pitanje je što taj kredit neće vraćati oni koji ga ne dočekaju jer udišu ovaj vazduh, a takvih će biti sve više i više… Udišemo vazduh koji ne znam kojim imenom da nazovem… I kao što ste proglasili da je izveštaj muzeja iz 2018, zapravo izveštaj iz 2020, tako je i ovaj vazduh čist.

Čudi me da ga niste proglasili „vazdušnom banjom“. Taj vazduh udišete i vi i vaša deca. To pitanje je esencijalno i  mnogo važnije od kredita koji ćemo vraćati, a vi nas i tu obmanjujete. Svuda oko nas je slogan „Za našu decu“, a čak ni taj slogan nije preterano originalan jer je davne 1936. već viđen u Nemačkoj u istoimenoj kampanji  „Unseren Kindern die Zukunft durch…“. Od njih niste preuzeli samo naslov kampanje, nego i način ponašanja i rukovođenja.

Ja vas molim da se uozbiljite, da nam kažete kakav je vazduh, koliko smo dužni, kakve malverzacije vršite prilikom nabavki lopti? Naučite da priznate grešku, kako kod izveštaja za Muzej iz 2018, kako za lopte, tako i za to da li smo „solventni“ ili imamo dugove. Kad priznamo problem, pola problema smo rešili. Mi stalno guramo probleme pod tepih i pričamo kako je sve super, a nije sve super, i jedino priznavanjem problema rešićemo ih i za „Našu decu“ i za „Vašu decu“ i za svu decu!“ 

Srce za donatora

Oslobađanje medija, zaglavljenih u jednoumlju autokratskog režima, koji ćute o pitanjima koja muče naše sugrađane, predstavlja jedan od naših glavnih programskih ciljeva, a dok se to ne desi, mi nastavljamo da vas o našem radu i borbi detaljno informišemo. Nadajući se danima kada će prenosi skupštine biti vidljivi i dostupni svim našim sugrađanima, pratite nas na našoj stranici https://gradzasvenas.rs/

Leave a Response