+381641111253 gradzasvenas@gmail.com
понедељак, 11 децембра, 2023
Informacije o našem radu

Mitrovčani, znate li ko je Zoran Drobnjak?

Ljudi koji naš grad čine izuzetnim, pojedinci ili institucije, zahvaljujući čijem radu se uzdižemo iznad prosečnosti, koji nas podstiču da budemo još bolji, da radimo više i da nikada ne zaboravimo vrednosti koje su ugrađene u slobodarske temelje našeg grada, zavređuju da budu dobitnici Novembarske nagrade. Ove godine to ipak nije bilo tako. Nažalost. Svu apsurdnost sistema u vremenu u kojem živimo, naš odbornik Aleksandar Umetić je dočarao baš kroz dodelu te, trebalo bi biti, prestižne, Novembarske nagrade:
“ Prvo, moram da kažem da se ja vama divim kako sve uspete da uništite, obezvredite i omalovažite. Često razmišljam, kad bi mi to bio zadatak, ne bih bio tako posvećen, nešto bi mi promaklo ili bih nešto zaboravio.
Upravo ste uspeli da obezvredite i Novembarsku nagradu. Ona bi imala smisla kada bi je vi delili na nivou stranačke organizacije, da predsednik gradskog odbora odredi ko su nagrađeni i da recimo na slavi stranke ili na predsednikov rođendan, podelite nagrade, da ne opterećujete građane Sremske Mitrovice. Ja ovde moram da se ogradim, jer ne poznajem sve nagrađene, pa ne bih o imenima.
Slučajno mi je pod ruku došla biografija jedne od predloženih kandidata za nagradu, gospođe Margarite Vujović. Trebalo mi je 40 minuta da je pročitam. Gospođa je rođena u Letoniji, a naša sugrađanka je od 1995. godine. Ostvarila je preko 400 ! nagrada, što u zemlji, što u inostranstvu – Rumuniji, Poljskoj, Moskvi, Parizu i idejni je osnivač internacionalnih festivala. Priznata u regionu i svetu, ali ne dovoljno da bi bila nagrađena od svog grada. Mada je možda problem predlagač!? Nju su predložile njene kolege iz Muzičke škole „Petar Krančević“. Da je predlagač bio neko drugi, možda bi predlog bio usvojen. Vidim da je građanin Branislav Nedimović imao dva predloga i oba su usvojena i nagrađena, zato što verovatno građanin Branislav Nedimović sve najbolje zna i ima odlične predloge, pa oni prosto ne mogu da se ne usvoje.
Nisam mislio da pričam o Novembarskoj nagradi, dok nisam video da je nagrađen Zoran Drobnjak, što je apsurd za svakog ko živi u ovom gradu. Zoran Drobnjak je vršilac dužnosti JP „Putevi Srbije“ i nema nikakve veze sa našim gradom.
Da budem iskren, ja ne bih ni znao ko je taj čovek da ne gledam „24 minuta sa Zoranom Kesićem“, Ivana Ivanovića i PLjIŽ u kojima je on glavni junak skečeva u kojima ga predsednik Vučić podučava tablicu množenja, da je 90km po 5 miliona, 450 miliona, a ne 500, koliko je on izračunao, gde mu izbija košarkašku loptu iz ruke i kinji ga jer kasni na sastanak. Apsolutno je besmisleno da Novembarsku nagradu dobije neko ko nema nikakve veze sa Sremskom Mitrovicom i ko je radio svoj posao. Ništa više od onoga za čega je plaćen i za čega ga ova država plaća kao direktora puteva. Ovo je ruganje svim našim građanima koji su bili kandidati za Novembarsku nagradu.
Ja ću lično glasati protiv ovog i mislim da je stvar elemenatarne pristojnosti, biti, ne protiv vas kao vas, već protiv načina vođenja ovog grada i protiv sistema vrednosti koji ste uspostavili.

Oslobađanje medija, zaglavljenih u jednoumlju autokratskog režima, koji ćute o pitanjima koja muče naše sugrađane, predstavlja jedan od naših glavnih programskih ciljeva, a dok se to ne desi, mi nastavljamo da vas o našem radu i borbi detaljno informišemo. Nadajući se danima kada će prenosi skupštine biti vidljivi i dostupni svim našim sugrađanima, pratite nas na našoj stranici https://gradzasvenas.rs/

Leave a Response